НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето как медът помага за премахване на болката в ставите

Ето как медът помага за премахване на болката в ставите

Ето как медът помага за премахване на болката в ставите
Ето как медът помага за премахване на болката в ставите

Ето как медът помага за премахване на болката в ставите

Всеки човек, в даден момент, се изправя пред болката в ставите. С възрастта този проблем се среща все повече и повече. Болката в ставите може да бъде проява както на сериозно заболяване, така и на леки заболявания на опорно-двигателния апарат. Разбира се, при всяко лечение, консултацията с лекар или специалист е необходима, а самолечението не е най-добрият вариант. Но, ако болката в ставата е твърде силна и все още не сте отишли на лекар, компресът с мед може да ви помогне.

Съставките за този компрес могат бъдат открити във всяка кухня. Нужни са ви мед, сода за хляб, сол и горчица. За приготвянето са ви необходими равни части (по 1 супена лъжица от всеки продукт), разбъркайте в купа, докато получите гладка смес. Получената смес се разпределя равномерно върху компреса и се прилага към възпалената става, фиксира се с превръзка и отгоре се слага шал. Препоръчително е да използвате този компрес през нощта. В никакъв случай не фиксирайте компреса с фолио. Болката само ще се усили, тъй като кожата няма да може да диша. При лечение на възпалени стави, компресът се прави 5 дни подред, след което се прави почивка за една седмица.

Тъй като, този компрес съдържа и горчица, възможни са различни реакции. Това зависи и от вида горчица. Съответно, паренето ще бъде силно или слабо. Използването на този компрес не се препоръчва при хора, които имат индивидуална непоносимост към продуктите, които се използват в този компрес. Ако този компрес не ви помогне, тогава изберете вариант с добавянето на други продукти в комбинация с мед, тъй като в меда се съдържат много полезни вещества.