НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да облекчите червата и бързо да отидете до тоалетна?

Как да облекчите червата и бързо да отидете до тоалетна?

0
Как да облекчите червата и бързо да отидете до тоалетна?
Как да облекчите червата и бързо да отидете до тоалетна?

Какво трябва да направите преди дълго пътуване или важно събитие? Точно така, да облекчите червата! Но има моменти, когато това не се случва според вашите желания. Как да стимулирате червата така, че да отидете до тоалетната?

Как бързо да отидете до тоалетната?

1) Топли напитки

Сутришната чаша силно кафе е отличен стимулатор за движението на червата. Лекарите казват, че всички топли напитки имат това свойство. Разширявайки кръвоносните съдове и увеличавайки притока на кръв, топлата течност активира червата. Ако трябва да се облекчите преди дълго пътуване, опитайте се да изпиете чаша кафе или чай.

2) Ранно събуждане

Който става рано, ходи често до тоалетната. Веднъж и завинаги запомнете това правило. Ранното събуждане дава на тялото ни време да усвоим закуската и дефекацията. Преди важно събитие или пътуване, опитайте се да си осигурите най-малко 30 минути за тоалетната.

3) Масаж

Лекият натиск с дланта в долната част на корема ще ви помогне. Този масаж допринася за ефективната работа на червата. Методът е изключително ефективен в случай на запек.

4) Когато е абсолютно необходимо

Бегачите използват този трик преди важни състезания: поставят си глицеринови свещи. Ефектът от това лекарство започва след 15-20 минути, но може и да отнеме няколко часа. Ако имате нужда да облекчите червата преди едно важно събитие, по-добре е да поставите свещите предната вечер.

5) Физическа активност

Спортът също може да ви накара да искате да отидете до тоалетната. Ето защо, преди тренировка, трябва да направите малко повече упражнения и да посетите тоалетната.

Вижте още: Японски метод за лечение с вода: Лесен начин да бъдете здрави

За да не прибягвате до горните методи, си струва да помните в бъдеще: за нормалното функциониране на червата допринася използването на голямо количество фибри!