НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Мястото на болката разкрива какво ви мъчи в живота

Мястото на болката разкрива какво ви мъчи в живота

0
Мястото на болката разкрива какво ви мъчи в живота
Мястото на болката разкрива какво ви мъчи в живота

Мястото на болката разкрива какво ви мъчи в живота

Всекидневните притеснения, вътрешните страхове и сътресения, подозрения, безпокойство, депресия – всички те са психологически причини, заради които определена част от тялото може да започне да ви боли.

Според мястото на болката, понякога можете да разберете какво наистина ви притеснява в живота или какво трябва да промените, а може би не сте наясно с това.

Д-р Сюзън Бабел, психолог, дава няколко съвета как да се отървете от онова, което ви мъчи и в същото време да се отървете от свързаните с него болки.

Тя казва, че хроничната болка понякога е симптом на стреса и емоционалните проблеми, особено ако е налице болка, а всъщност няма очевидна физическа причина за това.

Главоболието може да бъде причинено от прекомерното бързане, прекомерни очаквания и чувство на загриженост, често заради незначителни неща.

Какво да правите? Важно е да отделяте по малко време за себе си всеки ден, да се отпуснете и да се опитате да не се притеснявате за нищо за известно време. Важно е да си почивате без угризение на съвестта. Няма нищо лошо да бъдете малко егоистични и да отделите част от деня за себе си. Когато придобиете този навик в ежедневието, това не само ще спре болката в главата, но и ще станете по-продуктивни.

Долната част на гърба може да ви боли поради твърде много притеснения за пари. Възможно е да завиждате малко на тези, които живеят по-добре от вас и това не ви дава мир. Ако не вие се грижите за парите и финансите, може би някой във вашето обкръжение предава тази енергия на вас.

Какво да правите? Имайте предвид, че най-хубавите неща в живота са безплатни и че парите не са гаранция за щастие. Правете това, което ви харесва и ви прави щастливи. Ще се почувствате удовлетворени и ще спрете да се сравнявате с другите и тяхното по-добро материално положение.

Хората, които имат силна нужда от общуване, често могат да изпитват болка в ръцете си. Ако това ви се случи, може би ви е трудно да се отпускате в компанията на други хора. Може би сте твърде затворени към другите.

Какво да правите? Излезте сред хората, намерете нови приятели, бъдете част от хората на концерт или мач. Не се страхувайте да започнете разговор с непознати, може би между тях се крие някой, с когото ще станете приятели.