НАЧАЛО ЗДРАВЕ Средство, което напълно изглажда кожата на ръцете

Средство, което напълно изглажда кожата на ръцете

0
Средство, което напълно изглажда кожата на ръцете
Средство, което напълно изглажда кожата на ръцете

Средство, което напълно изглажда кожата на ръцете

Тази домашна процедура ще направи кожата на ръцете ви съвършено млада и красива! Само няколко приложения – и ефектът от времето върху ръцете ви ще бъде напълно заличен.

Запишете си рецептата! Тънката и нежна кожа на женските ръце е най-уязвима. Почистващите препарати, метеорологичните условия и честият контакт с твърдата вода причиняват вреда и стареене на кожата. В кожата на ръцете има много малко подкожна мастна тъкан. В дланите тя изобщо липсва. Трябва постоянно да се грижите за тяхното подхранване и хидратация.

За да си направите парафинова терапия у дома, ще са ви необходими няколко неща.

Ето какво:
Ваничка, където да потопите ръцете си
Козметичен парафин, който трябва да се разтопи преди процедурата
Скраб, почистващ лосион, крем за ръце
Найлонови торбички
Топли ръкавици

Докато парафинът на водната баня преминава от твърдо към течно състояние, подгответе ръцете си, ексфолирайте ги, след подсушаване нанесете крем.

Излейте течния парафин в дълбок съд и потопете ръцете си в него. Проверете дали не е твърде горещ.

Подръжте ръцете си в парафина за 8-10 секунди, извадете ги, задръжте ги във въздуха за 8-10 секунди, отново ги потопете във ваната. Повторете процедурата до 7 пъти.

Кожата се покрива с дебел парафинов слой. Поставете найлоновите торбички върху ръцете си и след това ръкавиците. Седнете и се насладете на приятната топлина за 25-30 минути. Отстранете ръкавиците и почистете ръцете си от парафина.

Когато купувате парафин от аптеката, не забравяйте да обърнете внимание на срока на годност на продукта. Парафинът за парафинова терапия трябва да бъде висококачествен и непременно пресен.