НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отвара от овес за лечение на цироза на черния дроб

Отвара от овес за лечение на цироза на черния дроб

0
Отвара от овес за лечение на цироза на черния дроб
Отвара от овес за лечение на цироза на черния дроб

Отвара от овес за лечение на цироза на черния дроб

Съпругът ми се разболя. Беше на 72 години и сякаш целият му организъм отказа да функционира.

Какво ли не опитахме. Дори лекарите загубиха надежда за възстановяването му.

Наред с други разочароващи диагнози, на мъжа ми беше поставена диагноза – цироза на черния дроб.

Заради нарушеното производство на чернодробни ензими, езикът на мъжа ми беше черен и в устата си имаше постоянно горчив вкус.

Тъй като няколко болници се отказаха от нас, ние прибягнахме до лечение с овес. Съпругът ми пи отварата за 2-3 месеца и резултатът беше невероятен, изчезна горчивината от устата му и езикът му вече не беше черен.

Ето рецептата:
1 чаша овес се вари в 1 литър вода и престоява в термос за 7 часа. Прецежда се и се пие по 1 чаша 3 пъти на ден (дневна доза – 3 чаши отвара от 3 чаши овес и 3 литра вряла вода).

Както виждате, отварата е доста гъста и наситена.

Когато започнах да се интересувам от полезните свойства на овеса, за мое удивление открих, че е склад на минерали и витамини, от които човек се нуждае за нормален живот.

По време на каквато и да е болест, болните органи изпитват недостиг на хранителни вещества, а оттам спада и имунитетът.

Оказва се, че нашата задача е да попълним нуждите на организма от витамини и минерали, а след това негова работа е да започне да се справя сам.

Цялото семейство обича тази отвара, която пием с удоволствие или по време на епидемии я даваме на децата.

Какво друго лекува овесът?

Той съдържа мазнини и витамини, богат е на протеини, нишесте, алкални соли, етерични масла, холин и други полезни вещества.

Затова в медицината се използва от древни времена.

Склеродермия, дерматомиозит, червен вятър, атопичен дерматит, плешивост, пиодермия, витилиго.

При всички тези заболявания, залейте 2 чаши овес с 5-6 чаши вряло мляко, варете на слаб огън в продължение на 2 минути, оставете за 30 минути, прецедете.

Приемайте по 1 чаша 3 пъти дневно в продължение на месец. Направете почивка за 1 месец. Направете няколко такива курса.

Инфаркт на миокарда
1 чаша овес се залива с 1 литър вряла вода, на слаб огън, да се изпари наполовина, прецедете. Пийте по половин чаша на ден, но не наведнъж, а по няколко лъжици в течение на деня.

Болест на Паркинсон
Варете 9 супени лъжици овес в 3 литра вода в продължение на 1 час, след което оставете за една нощ. Изпийте получената отвара през деня (или колкото можете). Лечението продължава 2-3 години.

Шизофрения
Отвара от овес се приема при шизофрения, ако има нарушения на съня, рязък спад в теглото и анемия.

Тази отвара помага и при други невропсихиатрични заболявания, като астеничен синдром, причинен от мозъчно увреждане, посттоксична астения от всякакъв произход (злоупотреба с вещества, пристрастяване, отравяне).

Отварата се приготвя по следния начин: Залейте 1 чаша овес с 1 литър вода, затворете съда и поставете на тих огън, докато половината течност се изпари.

Прецедете, добавете 0,5 литра мляко и 3 супени лъжици мед. Затворете съда, кипнете сместа и веднага отстранете от котлона. Приемайте по половин чаша 4 пъти на ден след хранене. Стоплете преди повторна употреба.