НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да се предпазите от негативната енергия: 5 важни правила

Как да се предпазите от негативната енергия: 5 важни правила

0
Как да се предпазите от негативната енергия: 5 важни правила
Как да се предпазите от негативната енергия: 5 важни правила

Да се научите да не абсорбирате негативната енергия е важно духовно умение. Емпатията е способността да разпознавате чувствата и емоциите на другите хора. Но в тези моменти човек поема част от болката и страданието, които могат да му навредят.

Същото важи и за токсичните хора. Затова е толкова важно да сте в състояние да се предпазите от негативното въздействие на емоциите на другите хора.

Ето 5 начина да го направите.

  1. Не забравяйте, че не можете да угодите на всички.

Ако някой ви критикува или се оплаква от вас, не се опитвайте да угодите на този човек. Това ще извади енергията от вас и ще ви накара да зависите енергийно от неговото мнение. Примирете се, че не всеки ще ви обича.

Хората живеят на земята с различна цел. Обичайте и уважавайте себе си и ще създадете силово поле, което ще ви предпази от влиянието на мнението на другите. Помнете също, че не можете да повлияете на мнението на другите хора. Не правете мисия от това. Понякога най-доброто, което можете да направите, е просто да не поглъщате енергията, която хората изливат върху вас.

2. Внимателно избирайте кого ще поканите в живота си.

Тялото, умът и обкръжението са вашият храм. Кого ще поканите? Трябва ли хората да свалят обувките си пред входа или е нормално те да потъпкват душата ви?

Ако в един ден дадете на човек парче хляб, на следващия ден ще поиска още хляб. Ако оставите някой у дома за почивните дни, той ще се опита да остане една седмица. Чудесно е да сте щедри, но има една тънка граница, която трябва да се спазва. Научете се да казвате “не”, за да се чувствате добре.

3. Спрете да обръщате внимание на токсичните хора.

Паразитът се нуждае от домакин, за да оцелее. Когато обръщате внимание на някой друг, вие му давате енергия. Енергийните вампири ще крадат не само вашата енергия, но и вашите мисли. Някои хора ще прожектират негативната си енергия върху вас, изливайки разочарованието си от работата си, от отношенията си или дори успешните си постижения.

Всички тези емоции могат да ви разрушат, така че трябва да прекъснете потока на негативността по най-бърз начин. Обичайте себе си и директно кажете на другите, че няма да слушате техните оплаквания дълго време.

4. Отидете сред природата.

Често излизайте сред природата, медитирайте, отпуснете се и дишайте. Това ще ви почисти отвътре. Бъдете като пеперуда: леки, но бързи. Дишането увеличава кръвообращението в тялото и помага да се предпазите от хората около вас да абсорбират енергията ви. Ходете уверено, дръжте главата си изправена и не позволявайте на никого да разваля настроението ви.

5. Вземете 100% отговорност за вашите мисли и емоции.

Начинът, по който се чувствате, е 100% ваша отговорност. Вселената изпраща хора в живота ви, за да ви изпитат. Но вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете как вашите мисли или очаквания се проявяват в ситуация, която ви притеснява. Всичко ли трябва да зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност или състрадание?

Когато поемате отговорност за реакциите си, вие се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво. Вие създавате ситуации, които увеличават нивото на енергия. Добър човек ли сте? Как другите се отнасят с вас? Вие заслужавате положително отношение и е време да го изисквате.

Вижте още: Хитри трикове за по-лесен живот, които ще ви изненадат

Науката за защита от негативната енергия на другите хора започва с любов към себе си. Не забравяйте, че вие заслужавате щастие и мир. Не забравяйте, че това е нормално и вие сами сте създатели на енергийното си състояние.

loading...
loading...