НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 проблема, с които бананите се справят по-добре от всички таблетки

7 проблема, с които бананите се справят по-добре от всички таблетки

0
7 проблема, с които бананите се справят по-добре от всички таблетки
7 проблема, с които бананите се справят по-добре от всички таблетки

Оказа се, че има проблеми, които бананите решават по-добре от всички таблетки.

Бананите са плодове, които трябва да бъдат включени в диетата на всеки. Те са наситени с естествени захари и голямо количество фибри, което осигурява на тялото ни енергия. Въпреки калоричното им съдържание, беше доказано, че бананите помагат при редица проблеми.

Ако не ми вярвате, опитайте и ще се почувствате много по-добре. Бананите са любимите плодове на много хора. Въпреки това, повечето хора не знаят, че таблетките могат да бъдат заменени с именно с банани.

Хипертония. Много хора, страдащи от хипертония имат недостиг на калий. Солта, напротив, тя е изобилна в техните тела. Калият свързва солите и ги отстранява от организма. Така че, консумацията на банани намалява кръвното налягане.

Намаляват нивата на стрес. Бананът се счита за най-добрия “анти-стрес” плод. Съдържа необходимите витамини и микроелементи, които влияят на обмяната на веществата, което също е свързано с нивото на стрес в организма.

Подобряват зрението. Бананите съдържат витамин А, който е важен за здравето на очите. Нашето тяло има нужда от определено количество витамин А на ден, за да намали риска от развитие на кокоша слепота. Жените се нуждаят от 700 микрограма всеки ден, а мъжете от около 900.

Запек и газове. Бананите съдържат пектин, който е отговорен за отстраняването на тежките метали и други токсини от организма. Бананите са отличен пробиотик, който стимулира храносмилателния процес. Те също така намаляват образуването на газове и действат като леко слабително средство.

Помощ при ПМС. Бананите съдържат витамин В6, който има положителен ефект върху нивата на захарта и спомага за намаляване на негативните симптоми на ПМС. Този витамин помага при подуване на корема и намалява дразнещите промени в настроението.

Депресия. Бананите съдържат триптофан, който увеличава производството на хормона серотонин. Въпреки че бананите не помагат при тежка депресия, два плода на ден, ще ви помогнат да се отървете от леката тъга.

Загуба на тегло. Бананите са много вкусни сладки плодове и в същото време могат лесно да бъдат включени във всяка диета. Бананите съдържат много водоразтворими фибри. Когато влакната попаднат в храносмилателния тракт, те абсорбират водата и забавят храносмилането, което означава, че ще се чувствате сити за по-дълго.