НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направете си сами оригинални кашпи за градината!

Направете си сами оригинални кашпи за градината!

0
Направете си сами оригинални кашпи за градината!
Направете си сами оригинални кашпи за градината!

Направете си сами оригинални кашпи за градината!

Ако обмисляте да си купите красива голяма саксия за цветя, ще забележите колко скъпи са те. Ето защо, като интересен ландшафтен дизайн, можете да си направите оригинална саксия за цветя със собствените си ръце.

Ние направихме тези саксии не толкова за дизайна на градината, колкото да закрием отвора на кладенеца в градината. Защото декоративните люкове за кладенци също не са евтини.

За нашата кашпа ще използваме пластмасови саксии. Но можете да използвате стара кофа, кофа от боя или друг съд, който вече не използвате и няма да съжалявате да експериментирате с него.

Що се отнася до технологията, ще използваме цимент и чакъл. Но можете да измислите своя собствена версия за саксията, където повърхността ще бъде просто матирана. Или ще използвате акрилна боя.

Ще покажем основните технологии за това как да си направите кашпа сами и можете да я модифицирате според вашите нужди и вкусове.

За да си направите кашпа са ви необходими:
пластмасови саксии за цветя
винтове, тел, капронов конец
отвертка, винтоверт
чакъл, цимент, пясък, лак

Тъй като ще декорираме кашпите с натрошен камък върху бетонен разтвор, трябва да увеличим сцеплението на пластмасовата повърхност. За да направим това, ще използваме винтове.

Друга възможност да получите по-удобна повърхност е да омотаете саксията с тел, която също е закрепена с малки винтове.

За по-висок съд съединяваме съдовете с винтове и омотаваме с капронов конец, подготвяйки повърхността за употреба.Чакълът се полага върху циментовата смес: цимент 1 част, пясък 3 части, разреден с вода до сметанообразна консистенция.

Покрийте с лак. Но може и да не го правите.

Леко ще декорираме бетонните пръстени на кладенеца.

Може би и във вашата градина ще има и място за подобна идея.

Можете да украсите повърхността на саксията с кърпа, след това да я защитите с лак. Или по-практичен вариант: вместо чакъл вземете камъчета, остатъци от плочки, чинии или миди.

Може да използвате хоросан вместо цимент.

Или използвайте остатъците след ремонт. Можете да направите забавни неща с пластмасови капачки за бутилки, щипки за пране.