НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистите микровълновата печка и фурната без химия?

Как да почистите микровълновата печка и фурната без химия?

0
Как да почистите микровълновата печка и фурната без химия?
Как да почистите микровълновата печка и фурната без химия?

Фурната и микровълновата печка са двата уреда в кухнята, които винаги се нуждаят от внимание. Достатъчно е да приготвяте храна или дори просто да стоплите нещо за вечеря и вече ще имате нужда от парцал в ръцете си и да продължите неравната битка за чистота.

В действителност, за да спечелите тази борба, трябва да се въоръжите не само с парцал, но и с друг важен продукт от хладилника.

Как да почистите мръсната фурна?

В борбата срещу мазните петна и изсъхналата храна не ви остава нищо освен да се преборите с тях с обикновените… лимон и лимонена киселина. Киселината разяжда дори старата мръсотия толкова добре почти без никакви усилия. Трябва само да изчакате малко, а след това да се насладите на безупречна чистота.

Как да почистите фурната, по стените на която се е натрупала много мръсотия?

Ако решите да измиете фурната веднага след готвене, замърсяването ще е все още прясно, тогава използвайте сока от един лимон. Смесете в равно количество вода и лимон, разтворът нанесете върху стените на фурната с гъба и изчакайте половин час. След това можете да измиете остатъците от замърсяването с чиста вода, резултатът ще бъде брилянтен (в истинския смисъл на думата).

Почистване на тавата за печене с вода

Лимонената киселина трябва да се излее във водата.

Вторият метод е подходящ за ситуации, в които мръсотията изглежда здраво залепнала по стените на фурната. Тогава е по-добре да използвате лимонена киселина. Първо, трябва да напълните тавата с вода, след което да разтворите 100 грама лимонена киселина в половин литър вода. Тавата за печене се поставя във фурната, която трябва да бъде предварително затоплена.

Парата почиства стените на фурната от мръсотията

За да може лимонът да свърши работата си, както трябва, ще трябва да изчакате половин час. Водата в тавата ще заври и под действието на парата замърсяването ще омекне. След като изключите фурната, оставете я да изстине, извадете съда и отстранете замърсяването с влажна кърпа. Ако някои петна са твърде устойчиви, те могат да бъдат почистени с парче пресен лимон.

Остатъците от мръсотия могат лесно да бъдат отстранени с гъба.

Измиването на микровълновата фурна с лимон прави чудеса.

Вижте още: Пластмасовите тръби: добри идеи за всички поводи

По същия начин можете да почистите и микровълновата печка. В този случай парчетата пресен лимон се поставят в купа с вода (след изстискване на сока) или се поставят в купа с една супена лъжица лимонов сок, разтворен във вода. Микровълновата печка трябва да работи на максимална мощност за 2-3 минути, следващите 10-15 минути трябва да изчакате, след като я изключите. Едва сега можете напълно да отворите вратата и да избършете с чиста кърпа.