НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народни средства за справяне с гъбичките по ноктите

Народни средства за справяне с гъбичките по ноктите

0
Народни средства за справяне с гъбичките по ноктите
Народни средства за справяне с гъбичките по ноктите

Лечението на гъбичките по ноктите с народни средства е най-сигурният и най-евтиният метод за избавление.

Това е инфекциозно заболяване, което се предава много лесно от човек на човек. Има много начини за пренасяне на гъбичките – общи обувки (например, домашни чехли, които гостите използват), общи части като душове, плувен басейн, фитнес, и т.н. Доста често не се обръща внимание на гъбичките, докато те не напомнят за себе си със загуба на нокът.

Гъбичките бързо развиват имунитет към веществата, включени в основните противогъбични лекарства. Това означава, че ако гъбичката не се лекува или се появи повторна инфекция, например чрез стари обувки, лечението с предишното лекарство няма да бъде толкова ефективно. Необходимо е да се избере лекарство с фундаментално различен механизъм на действие. Колкото по-скоро започнете да се лекувате, толкова по-лесно е да се отървете от тях.

Тези, които имат този проблем знаят,че лекарят ще предпише скъп мехлем, който трябва да се прилага няколко седмици или месеци и след това друг, ако първият не помогне. Може да се лекувате и така. А можете да замените изцяло тези мехлеми с народни средства, които нямат странични ефекти.

Лечение с народни средства
Смесете 10 гр. прополис и 100 мл. спирт. Направете ваничка за крака с наситен разтвор на калиев перманганат, след това избършете краката си и се опитайте (доколкото е възможно) да запълните със смес от прополис и спирт пространството под ноктите си и след това омотайте пръстите си с превръзка. Тази превръзка трябва да се сменя всеки ден. Обикновено, 3 процедури са достатъчни.

В 1 литър 9% оцет, накиснете 1 пакет от аптеката змийско мляко. Колкото по-дълго престои, толкова по-добре (можете да го държите в продължение на месеци). След това прецедете и добавете 3 – 5 супени лъжици сол. Вечер, измийте краката си, налейте от тази инфузия във ваничка и потопете краката си за 5 минути. След това подсушете краката си (не избърсвайте) и си легнете. За да засилите ефекта, можете да правите тези вани два пъти на ден.

Гъбичките по ноктите на ръцете могат да бъдат излекувани за една седмица, като правите тези процедури вечер: сапунисайте ноктите с катранен сапун, потопете ги в сол и ги увийте с превръзка за цяла нощ.

Смелете змийско мляко и разбъркайте със син йод (продава се в аптеката), нанесете върху засегнатия нокът, омотайте с целофан, след това с превръзка за една нощ. Обикновено от 3 до 5 такива процедури са достатъчни.

Мажете засегнатите нокти със сок от гарвански лук. Необходимо е по – дълго време, но ефектът е невероятен.

Поставете памучен тампон, потопен в кислородна вода. Правете това два пъти на ден. След 4 – 5 дни нокътят ще омекне и ще можете да го отрежете.