НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 продукта, които да консумирате при повишен вискозитет на кръвта

7 продукта, които да консумирате при повишен вискозитет на кръвта

0
7 продукта, които да консумирате при повишен вискозитет на кръвта
7 продукта, които да консумирате при повишен вискозитет на кръвта

7 продукта, които да консумирате при повишен вискозитет на кръвта

Състоянието на кръвта е най-важният показател за работата на сърдечно-съдовата система на човека. От нея зависи функционирането на всички органи и клетки. Ако е твърде вискозна, нейната основна функция е възпрепятствана. В резултат на това кръвоснабдяването на органите може да бъде нарушено, което води до развитие на разширени вени и тромбоза. Това увеличава риска от инсулт и инфаркт.

Как да намалите вискозитета на кръвта:
Първо. Постепенно преустановете пушенето, ако вече не сте го направили. Поддържайте теглото си в норма и пийте много чиста вода, чай и сокове.

Второ. Въведете в диетата си храни, които разреждат кръвта: богата на салицилова киселина, омега-3 мастни киселини, йод и витамин Е.

Какви продукти намаляват вискозитета на кръвта:

1.Зехтин
Този полезен продукт съдържа омега-3 мастни киселини и витамин Е, които помагат за разреждане на кръвта.

2.Горски плодове
Ягоди, цариградско грозде, боровинки, малини и вишни са плодове, богати на салицилова киселина. Нормализират гъстотата на кръвта и намаляват възпалението. Използвайки тези продукти, можете да лекувате тялото и да се справяте с различни заболявания.

3.Джинджифил
Освен че джинджифилът разрежда кръвта, той също намалява нивата на кръвната захар и ускорява метаболизма. Трябва да се приема с повишено внимание при хора с аритмия и високо кръвно налягане.

4.Орехи и семена
С консумацията на шепа орехи и семена на ден, вие разреждате кръвта и значително намалявате риска от сърдечни и съдови заболявания. Те са източници на салицилати, витамин Е и омега мастни киселини.

5.Канела
Канелата действа върху тялото като мощен антикоагулант и всичко това благодарение на кумарина в нейния състав. Също така, това вещество може да намали налягането, да намали възпалението и развитието на тумори.

6.Чесън
С помощта на този продукт нашите баби са се предпазвали от заболявания на сърдечно-съдовата система. Намалява нивото на “лошия” холестерол в кръвта, както и нормализира налягането. Намалява вискозитета и образуването на кръвни съсиреци.

7.Люта чушка
Съставът на червената люта чушка включва капсаицин, който увеличава кръвообращението, притока на кръв към органите и намалява съсирването й.

Мнозина използват аспирин за разреждане на кръвта. Ефектът на аспирина не е безвреден: при редовна употреба той може да причини увреждане на лигавицата на храносмилателния тракт, причинявайки гастрит и язви.

Яжте храните от този списък, за да нормализирате гъстотата на кръвта. Само не забравяйте, че всяко нещо трябва да бъде в умерени граници.