НАЧАЛО ЗДРАВЕ Най-доброто средство в борбата срещу папиломите – яйцето

Най-доброто средство в борбата срещу папиломите – яйцето

0
Най-доброто средство в борбата срещу папиломите - яйцето
Най-доброто средство в борбата срещу папиломите - яйцето

Най-доброто средство в борбата срещу папиломите – яйцето

Въпреки че папиломите не са нищо друго освен доброкачествено новообразувание, в много редки случаи те могат да се превърнат в злокачествени. Това изменение е резултат от наличието на човешки папиломен вирус в организма.

А да се отървете от папиломите напълно е възможно само след специална антивирусна терапия. Така че, най-добре е да използвате народните рецепти като допълнение към лечението, а не като основно средство.

Лечение с яйце
Яйцето помага да се отървете от многобройните папиломи. Но може да се използва само от хора, които не проявяват алергични реакции. Външната употреба може да предизвика алергии, дори ако нямате никакви проблеми при консумацията. Ако се съмнявате, направете тест – нанесете на малък участък от кожата в областта на лакътната сгъвка и оставете за 10 минути. Ако не се наблюдава алергична реакция, можете безопасно да използвате избраното средство.

Яйчена черупка
За приготвянето на това средство ще ви е необходима черупката от две яйца, самозалепваща лента и медицински памук. Загрейте фурната на 250 градуса, сложете черупките в тава и поставете във фурната за около 30 минути. След това, когато черупката се охлади, смелете я възможно най-добре – в идеалния случай с кафемелачка.

Поставете праха в стъклен или пластмасов съд, херметически затворен. Разкъсайте памука на малки парченца, пригответе лейкопласта. Поръсете обилно с яйчен прах върху всеки папилом, покрийте с памук и фиксирайте с лепенка. Необходимо е да използвате това лечение за около две или три седмици, смяна веднъж на всеки три дни на превръзката. Както показва практиката, тези папиломи изчезват след първия курс на лечение.

Белтък
Ако папиломите са все още малки, можете да се опитате да се отървете от тях с белтък. Потопете памучен тампон в белтъка, след което внимателно намажете папиломите.

Повтаряйте тази процедура три или четири пъти на ден и, ако желаете, по-често. След около седмица папиломите значително ще намалят размера си. Не се отпускайте и не спирайте лечението – то трябва да продължи, докато папиломите изчезнат напълно. По правило, това изисква три до четири седмици. Колкото по-скоро започне лечението, толкова по-скоро папиломите изчезват.