НАЧАЛО ЗДРАВЕ Печен лук вместо лекарства при много заболявания

Печен лук вместо лекарства при много заболявания

Печен лук вместо лекарства при много заболявания
Печен лук вместо лекарства при много заболявания

Печен лук вместо лекарства при много заболявания

Печеният лук е по-добро средство от лекарствата, които много често лекарите предписват без ограничения.

Съпругата на семейния ни лекар винаги сервира на гостите този полезен деликатес. Пека лук за всички мои роднини и приятели.

Вероятно знаете за огромните ползи за здравето от суровите и пресни зеленчуци. Но има един продукт, който печен е много по-полезен, отколкото суров и това не е картоф. Става въпрос за лука. В суров вид той е много полезен за тялото, въпреки че мнозина го избягват заради не много приятния послевкус в устата.

Много хора погрешно вярват, че полезните му свойства се намаляват в процеса на печене. Това не е вярно, тъй като само етеричните масла се изпаряват, а всичките му лечебни свойства само се засилват.

Как правилно да печете лук във фурната:
Голямо предимство на печения лук пред суровия е, че той добива много интересен солен вкус и не оставя след себе си неприятна миризма. Затова може безопасно да се консумира от тези, които отиват на среща. За да получите максимална полза, трябва да го приготвите правилно.

Печете лука с люспата при температура от 100-150 градуса за 15-30 минути. За най-добър ефект върху здравето, трябва да се яде половин лук със среден размер сутрин на празен стомах и половин 2-3 часа преди лягане. Можете да го използвате и като гарнитура за риба или месо. Получава се много вкусна комбинация.

Печен лук. Полезни свойства:

Особено полезен е печеният лук за лечение на хора, страдащи от диабет. Неговите свойства са в състояние да намалят и нормализират нивата на глюкозата. В състава на печения лук има сяра, която е отговорна за активирането на панкреаса и достатъчното производство на инсулин.

Лукът съдържа и желязо, което е необходимо за поддържане на гладкото функциониране на системите и органите.

При пневмония и бронхит печеният лук се използва активно както при лечението на възрастни, така и при лечение на деца.

Необходимо е да се яде по-често от хора, които имат проблеми с кръвосъсирването.

След инфаркт или инсулт лекарите препоръчват ежедневно да се яде печен лук. Той помага на съдовете да се почистват, отстранява атеросклеротичните плаки.

Помага за нормализиране на кръвното налягане, както и при мигрена.

Печеният лук се използва не само като храна, но се прилага и като мехлем. Нанесете каша от печен лук, за да ускорите процеса на оздравяване на тъканите.

Компресите имат антибактериален ефект. Те могат да се използват за лечение на хемороиди, под наблюдението на лекар, разбира се.

При редовна употреба печеният лук може да ви предпази от много заболявания.