НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ще се изненадате от магическата сила на спатифилума

Ще се изненадате от магическата сила на спатифилума

0
Ще се изненадате от магическата сила на спатифилума
Ще се изненадате от магическата сила на спатифилума

Ще се изненадате от магическата сила на спатифилума

Женското щастие се крие в хармонията на дома, а за това растение се смята, че именно то носи мир и спокойствие, но и щастие за жените.

Смята се, че ако подарите това цвете на момиче, което не е омъжено, то ще уреди живота си за много кратко време. А, ако го подарите на омъжена жена – тя много скоро ще забременее и ще роди.

Жените вярват, че спатифилума успокоява брачните кавги и нетолерантността в дома, т.е. осигурява семейната идилия, особено любовта.

Жените, които го притежават и отглеждат, на които цъфти и се развива, носи щастие. Ето защо това растение е идеално за женски подарък.

Важно е да вярвате, да си купите растението, да го поливате редовно и да го отглеждате с любов. Няма какво да губите, освен да спечелите хармония в дома си.

Спатифилумът има способността да елиминира вредната радиация от мониторите и телевизионните екрани и да намалява вредното изпарение на химикалите в дома, боята от стените и миризмата на новите мебели.

Правилно отглеждане на растението
То ще се развива отлично, ако не е изложено директно на слънце, студен вятър и течение.

През зимата изисква умерена температура, която не трябва да бъде по-ниска от 15 градуса по Целзий.

Това растение обича влагата и се радва, когато го пръскате с вода. Необходимо е да го поливате редовно, а по време на интензивния му растеж да се полива поне три пъти седмично.

Когато почива от септември до януари, растението се полива по-рядко, но не оставяйте коренът да изсъхне напълно.