НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен

5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен

0
5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен
5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен

5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен

Нищо не краси балкона така, както цветята. Искате да украсите балкона си, но не знаете кои цветя изискват най-малко усилия и грижи?

Това са пет вида балконски цветя, които са непретенциозни и устойчиви:

1.Туртата е едно от най-популярните летни цветя, заради своята красота, но и заради по-малката необходимост от грижи при отглеждането. Каквато и да е почвата, в която я засаждате, тя ще порасне и ще ви радва с красиви цветове.

Туртата е балконско цвете, което продължава да цъфти през цялото лято в жълто и оранжево, а цветовете са богати. Вирее най-добре на слънчево и полуслънчево място с добре дрениран субстрат.

Ако искате да цъфти през цялото лято, редовно премахвайте прецъфтелите цветове и я подхранвайте и поливайте редовно.

2.Пеларгонията или мушкатото е цвете, което също е известно със своята устойчивост. То се характеризира с изправени месести клонки с тъмнозелени листа, които имат характерен тъмнозелен пръстен.

Цъфти в бяло, жълто, розово, червено, лилаво и оранжево. Необходимо му е слънчево място, но защитено от пряка слънчева светлина и добър дренаж. За да расте добре, не забравяйте да премахвате прецъфтелите цветове.

Поливайте редовно цветето, но е необходимо да оставите субстрата да изсъхне между двете поливания.

3.Петунията е един от най-разпространените видове балконски цветя. Предлага се в различни форми и цветове: бяло, жълто, розово, лилаво, синьо и червено, може да бъде и двуцветна.

Цъфти от юни до септември. Изисква полусенчесто място, както и хумусен добре дрениран субстрат. Поради нежните си цветове, внимавайте да не бъде изложена на силен вятър. Поливайте петунията редовно и я подхранвайте с тор с нисък процент на азот и повече фосфор, за да цъфти обилно.

През втората половина на лятото можете да я отрежете до 20 см. от нивото на почвата, да я съхранявате добре и отново ще цъфти до есента.

4.Теменужките са най-често срещаните цветя в парковете и градините, защото не изискват много грижи. Има много сортове, които се различават по цвят. Освен едноцветни, има и двуцветни и с повече цветове.

5.Бегонията ни радва с различни цветове: бял, розов и червен. Тя се нуждае от слънчева или полуслънчево място с добър дренаж.

За да оправдае латинското си име semperflorens, което означава постоянен цъфтеж, е необходимо да я подхранвате редовно. Препоръчително е между две поливания субстратът да е леко сух.