НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Имате го у дома, но не знаете как да го използвате?

Имате го у дома, но не знаете как да го използвате?

0
Имате го у дома, но не знаете как да го използвате?
Имате го у дома, но не знаете как да го използвате?

Имате го у дома, но не знаете как да го използвате?

Всеки път, след като си изпиете кафето, изхвърляте утайката. Въпреки това, малко хора знаят, че това е много полезно средство.

Когато допиете кафето си, сложете утайката на пергаментова хартия във фурната, за да я изсушите.

Можете да използвате това средство като пилинг, заместител на сапун … и това не е всичко!

Използвайте следните трикове и животът ви ще се промени завинаги!

1.Средства срещу целулит
Кофеинът е важна съставка в много антицелулитни продукти, което означава, че може да замените закупените средства с утайка от кафе. Смесете утайката със зехтин или кокосово масло и я втрийте в засегнатите участъци от кожата. Няма да забележите колко бързо ще се отървете от целулита!

2.Средство срещу торбички под очите
Смесете малко утайка от кафе със зехтин, след това нанесете тази смес под очите, за да елиминирате следите от умора или недостатъчния сън.

3.Заместител на сапун
Утайката от кафе е отличен заместител, който ще почисти кожата ви. Можете дори да си направите сапун.

4.Отстраняване на неприятни миризми
Ако от хладилника или кофата излиза неприятна миризма, просто сложете суха утайка на лист хартия и я оставете там за няколко дни. Ще бъдете изненадани от резултатите.

5.Средство за коса
Утайката доставя на косата важни хранителни вещества. Ако косата ви е слаба и предразположена към падане, втрийте утайката в скалпа, преди да измиете косата си.

6.Естествен почистващ препарат
Меката абразивна текстура на утайката я прави отличен естествен почистващ препарат за тигани, тенджери и различни повърхности в дома ви.

7.Почиства грила
Готвили сте се за пикник цяла седмица, а грилът изглежда мръсен и лепкав? Има просто решение! Поставете от утайката върху гъба и изтъркайте грила. Ще върнете блясъка му само за 5 минути.

8.Средство срещу бълхи
Най-добрият естествен начин да елиминирате бълхите от козината на вашия домашен любимец е да втриете в нея утайка от кафе.

9.Средство срещу мравки
Ако имате мравки в дома си, просто посипете от утайката в зоните, където сте ги забелязали. Те няма да се върнат.

10.Тор за растения
Ако искате естествен и евтин тор за вашите цветя, имате нужда от утайка. Тя съдържа онези хранителни вещества, които са необходими за правилния растеж на растенията.

11.Средство срещу охлюви
Искате ли да изплашите охлювите от градината си? Използвайте утайка от кафе – просто поръсете малко върху почвата около вашите растения, а охлювите ще си намерят друго място. Например, в градината на вашите съседи.

12.Средство срещу котешки номера
Ако сте уморени от котката, която постоянно драска мебелите ви, кафето е най-доброто решение. Поръсете малко около мебелите и котките ще стоят настрана, защото мразят миризмата на кафе.

13.Средства срещу комари и други насекоми
За да изплашите досадните комари, пчели и други насекоми, изтъркайте откритите части на тялото с утайка от кафе. Тя ще ви помогне да се отървете от вниманието на кръвопийците.