НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тинктура от чесън: списък със силни свойства и допълнителни ефекти

Тинктура от чесън: списък със силни свойства и допълнителни ефекти

Тинктура от чесън: списък със силни свойства и допълнителни ефекти
Тинктура от чесън: списък със силни свойства и допълнителни ефекти

Пригответе тази тинктура от чесън и бъдете здрави!

В миналото търсенето на лекарства за различни заболявания подтикнало предците ни да обърнат внимание на флората около тях. Какво мислите, кое растение е влязло в списъка на лекарствата на първо място?

Сега, когато е известен като подправка, е трудно да си представим, че някога е бил използван само като силно лекарство. Хората в миналото са приготвяли това средство преди 5000 години и днес то все още не е загубило стойността си, освен че е леко позабравено.

Тинктура от чесън

Има начин да засилите ефекта на продукта – като го накисвате. Често това се прави със спирт, но в случая се нуждаем само от вода и време. Водата с чесън действа върху цялото тяло и се използва и в ежедневието. Но за това в края на статията!

Най-важното е здравето. Тинктурата от чесън с вода, има три силни свойства и куп допълнителни ефекти:

  • Почиства съдовете
  • Подобрява кръвообращението
  • Повишава имунитета

Поради почистването на кръвоносните съдове, рискът от инфаркт или инсулт намалява.

Когато всички органи са напълно обогатени с кислород, деформацията, стареенето и болестите на тъканите се забавят, затова на чесъна се приписват чудотворни свойства в борбата срещу рака.

Приятни бонуси са здрава кожа и повишен тонус. Чесънът може да се конкурира с антидепресантите в борбата срещу хроничната умора.

За хората, страдащи от мигрена, особено подходяща е тинктурата от чесън, защото тя не само почиства кръвоносните съдове, но и нормализира кръвното налягане. По много начини това е възможно благодарение на съдържащия се в него алицин, който намалява броя на така наречените плаки.

Трябва ли да споменаваме настинките? Чесънът намалява възпалението, така че се препоръчва при ангина и белодробни заболявания.

Накисвайте чесън във всичко: вода, водка, мед, вино, олио и оцет. Предлагаме ви най-лесната рецепта за тинктура от чесън и ви даваме препоръки и противопоказания за употреба.

Рецепта за тинктура от чесън

Ще са ви необходими:

  • 50 скилидки чесън
  • 250 мл вода

Приготвяне:

Прекарайте чесъна през преса (за да постигнете максимален ефект!) и го залейте с вода. Сместа трябва да се съхранява в съд на топло място за 3 дни, след което можете да продължите към курса. Пийте 8-10 капки, разтворени в чаена лъжичка вода, три пъти на ден. Оптималното време за лечение е 3 седмици.

Не забравяйте, че курсът не трябва да трае повече от 1,5 месеца! Тинктурата също намалява нивото на вредния холестерол, но когато тялото привикне, този ефект изчезва.

Как да избираме добрия чесън?

Качественият продукт е ключът към успеха и трябва да сте запознати със скилидките, покрити със суха обвивка. Купувайте местен чесън (не китайски). По-важното е, че продуктът трябва да бъде сух. Влажността винаги означава неизбежно гниене.

Вижте още: Ето какво ще се случи, ако вместо кафе, сутрин пиете вода с лимон

И досега не са известни всички аспекти на положителния ефект на чесъна върху човешкото тяло, но за съжаление не всеки може да го приема. Хората с гастрит, лична непоносимост и епилепсия трябва да се откажат от този продукт.

loading...