НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 5 приложения на морската сол, които ще променят ежедневието ви

5 приложения на морската сол, които ще променят ежедневието ви

0
5 приложения на морската сол, които ще променят ежедневието ви
5 приложения на морската сол, които ще променят ежедневието ви

5 приложения на морската сол, които ще променят ежедневието ви

Освен че се използва за овкусяване на различни ястия и салати, морската сол има доста други приложения. Тя служи за естествена детоксикация на тялото, за отстраняване на петна от пот от любимата ви риза, но има и много други приложения.

Не вярвате? Изпробвайте тези пет приложения на морската сол извън кухнята.

Детокс вана
Това е приятен начин за детоксикация на тялото и премахване на потенциално опасни странични продукти, например тежки метали. Но морската сол може да предложи разнообразие от минерали, като калий, желязо и цинк. Ако планирате да използвате морска сол за вана, не забравяйте да закупите висококачествена такава. Избягвайте солта, която има по-тъмен цвят, защото е замърсена.

Почистващ препарат
Солта е известна като естествен препарат за почистване от много години. Ето защо, ако искате да използвате нетоксично почистващо средство, морската сол е чудесна алтернатива. Можете да почистите тоалетната, фурната или дори да си приготвите омекотител, който ще освежи дрехите ви.

Спрей от морска сол
Много популярни марки продават продукти за коса с морска сол. Невероятни неща за вашите къдрици, но знаете ли, че можете да си направите този спрей у дома? Вероятно вече имате всичко необходимо. Необходима ви е спрей бутилка, 1 супена лъжица морска сол, 1 чаша топла вода. Разбъркайте съставките, докато морската сол се разтвори. След това добавете към сместа 1 супена лъжица органично кокосово масло и 1 супена лъжица балсам, по ваш избор. Това е! Можете да добавите няколко капки от любимото си етерично масло за допълнителен аромат.

Ексфолиант за тяло
Хората обикновено се сещат за захар, когато става дума за домашно приготвен пилинг за тяло, но морската сол също е отличен вариант. За да направите скраб от морска сол, просто смесете солта с любимото си масло в стъклен съд. Маслото ще спомогне за по-лесното нанасяне, а също така действа като овлажнител, а солта ексфолира.

Премахва петна от пот
Гледате любимите си тениски и виждате жълтите петна от пот под мишниците? Ужасно е, но има решение! Просто смесете 4 супени лъжици морска сол с малко гореща вода и използвайте гъба, за да изтъркате петната. Те ще започнат да избледняват и дрехата ви отново ще изглежда добре.