НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ефикасен лек за всички, които страдат от поленова алергия

Ефикасен лек за всички, които страдат от поленова алергия

0
Ефикасен лек за всички, които страдат от поленова алергия
Ефикасен лек за всички, които страдат от поленова алергия

Ефикасен лек за всички, които страдат от поленова алергия

Напоследък, все повече хора имат алергични проблеми. Една от най-често срещаните форми е алергичният ринит, който причинява постоянна хрема и възпаление.

Алергичният ринит се появява, когато вдишате съставки от въздуха, към които сте алергични и които в контакт с лигавицата предизвикват възпалителна реакция, причиняваща проблеми.

Този вид реакция е особено изразена през пролетта и лятото, когато много потенциални алергени се отделят във въздуха, създавайки висока концентрация на полени от различни билки.

Най-честите симптоми са:
сърбеж в носа
често кихане
течащ или запушен нос
сърбеж и сълзене от очите

Това е прост трик за всички, на които им е добре познат този проблем. Тъй като, тези реакции обикновено се появяват, когато хората с алергии се разхождат на открито, т.е. на място, пълно с алергени (прах, цветен прашец и др.), необходимо е преди да излязат от къщата, да вземат със себе си клечки за уши, които преди това са потопили в олио.

Намажете ноздрите си от вътрешната страна добре.
Разбира се, не прекалявайте с мазането, за да не нараните ноздрите си.

Ако планирате да бъдете на открито за дълго време, носете със себе си малка бутилка с олио и няколко клечки за уши и ако е необходимо, повторете процедурата.

По този прост начин алергените ще се прилепнат към олиото, което предпазва лигавицата на носа и обичайната бурна реакция няма да се случи.

Когато се върнете у дома, измийте носа си с разтвор от морска сол или просто си издухайте носа.

По този прост начин ще се справите по-лесно с най-лошия период от годината за вас.

Допълнителни съвети:
Пийте чай от коприва всеки ден, към който сте добавили малко мащерка по следния начин:

Две пълни супени лъжици коприва и една супена лъжица мащерка се заливат с половин литър вряла вода. Покрийте и оставете да престои 15-20 минути. Прецедете и пийте 3-4 пъти на ден.

По-лесно е, ако съхранявате охладения чай в бутилка, която носите със себе си, където и да отидете. Важно е чаят да се консумира продължително време, а не веднъж.

Копривата съдържа в себе си антихистамин и кверцетин, които предотвратяват отделянето на хистамин и допълнително засилват имунитета.

Консумирайте големи количества витамин С!

Витамин С е доказан, мощен агент срещу алергиите. Започнете с 1000 мг. дневно и ако е необходимо, увеличете дозата.

Ако имате много бурни реакции, можете да използвате калций и магнезий като добавка заедно, защото така те освобождават организма от хистамина.

Необходимата доза е 1000 мг. калций и 400 мг. магнезий.