НАЧАЛО ЗДРАВЕ Защо да оставяте чаша вода до леглото през нощта?

Защо да оставяте чаша вода до леглото през нощта?

0
Защо да оставяте чаша вода до леглото през нощта?
Защо да оставяте чаша вода до леглото през нощта?

Ето кога е важно да пиете чаша вода!

Ако се бяхме придържали към правилен режим на пиене на вода още от детството, много здравословни проблеми не биха ни безпокоили сега. Всеки е наясно със значимостта на питейната вода, но се оказва, че е важно не само да пиете достатъчно количество течност.

Времето е от изключителна важност, когато точно пиете желаната чаша вода. Разберете кога трябва да пиете вода, така че тя да е максимално полезна за вашето тяло!

Колко вода трябва да пиете на ден?

Изпийте две чаши вода веднага след събуждане – така ще помогнете на вътрешните органи да започнат работа. Активните метаболитни процеси са невъзможни без вода, тъй като тялото е необходимо да се хидратира още сутринта.

За да подобрите храносмилането, изпийте чаша вода 30 минути преди хранене. Колко вода да пиете след хранене? Колкото искате!

Противно на общоприетото схващане, водата не пречи на храната да се усвоява. Фактът, че водата разрежда стомашния сок и по този начин нарушава усвояването на хранителните вещества и тяхната обработка от организма, е мит. Дори напротив, водата помага на процеса на храносмилане.

Ако ще си взимате душ или вана, не забравяйте да изпиете чаша вода преди тази процедура. Това ще понижи кръвното налягане. Това е особено полезно за хора, склонни към хипертония.

Чаша вода вечер, ще предотврати сърдечните проблеми и ще ви спаси от инсулт.

Ако пиете вода през нощта, ще си спестите от още една досадна неприятност – нощните спазми. Учените са открили, че причината за нощните мускулни спазми е дехидратацията!

Ако тренирате, не забравяйте да пиете достатъчно вода преди тренировка: около 2 чаши. Това действие ще създаде запас от свободна вода преди тренировка, което неизбежно се свързва с освобождаването на пот и ще се предпазите от дехидратация.

Пиенето на чаша вода след изпиването на чаша кафе е изключително важно. Както знаете, кафето има свойството да повишава кръвното налягане и това може да бъде опасно за пациентите с хипертония. Ако пиете чаша вода след кафето, няма да получите рязък скок на кръвното налягане!

Пиенето на чаша вода веднага след кафето ще предпази и зъбния емайл! Кафето по зъбите ще престане да се отлага, ако редовно се възползвате от навика да пиете вода.

Ако страдате от запек, непременно увеличете количеството вода, която пиете! Пийте по 2 чаши при всяка възможност. Ефектът ще бъде забележим след няколко дни.

Вижте още: Ето какви са ползите от компреса със зелеви листа

Не забравяйте да споделите този режим на близките си хора. Особено важно е да пият вода през нощта, хората в напреднала възраст – това ще помогне на сърцето да се справи по-добре с натоварването, нощните аритмии и другите проблеми, които няма да са толкова вероятни.