НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мухълът по стайните растения ще изчезне с тези съвети!

Мухълът по стайните растения ще изчезне с тези съвети!

0
Мухълът по стайните растения ще изчезне с тези съвети!
Мухълът по стайните растения ще изчезне с тези съвети!

Мухълът се появява и расте активно там, където за него съществуват подходящи условия – влага, мръсотия, кисела почва, лоша вентилация на въздуха и висока влажност.

На повърхността на стайните растения обикновено се оформя мухъл под формата на прахообразни налепи, черни петна, кора, сиви или оранжеви налепи, прах, оцветен в черно. Не е трудно да се избавите от него, но е необходимо внимателно да го следите, защото мухълът расте не само на повърхността на почвата, но и навлиза дълбоко в нея.

Възможно е да се отървете от мухъла, като замените горния плесенясал слой с нов, свеж и чист. В допълнение, в саксиите, изчистени от мухлясалата почва, можете да сложите малко хумусна + листна почва, след това да засипете с почвен грунд.

На повърхността на почвата може да поставите експандирана глина, която впоследствие ще трябва периодично да почиствате от отлаганията мухъл.

Въпреки това, най-добрият начин да се отървете от мухъла е напълно да замените цялата почва и да пресадите растението в чиста почва. Също така не забравяйте да измиете напълно саксията.

Вижте още: Интересен начин за боядисване на яйца: Лесно и красиво

За предотвратяване появата на мухъл по растенията трябва да ги поливате 1-2 пъти месечно с манганов разтвор. Можете също така да полеете стайните растения еднократно с фундазол (2 грама на 1 литър вода).