НАЧАЛО ЗДРАВЕ Древен японски метод за подмладяване на лицето

Древен японски метод за подмладяване на лицето

0
Древен японски метод за подмладяване на лицето
Древен японски метод за подмладяване на лицето

Древен японски метод за подмладяване на лицето

Според древните японски традиции, женското лице винаги трябва да изглежда безупречно. Днес нищо не се е променило.

Високотехнологичната японска реалност се съчетава много добре с традициите, обичаите и проверените във времето рецепти.

Най-ефективните рецепти и методи на японските жени грижливо се пазят в тайна, а предприемчивите козметични марки успяват да използват това безценно наследство в тяхна полза.

Днес ще се запознаете с някои тайни за това как да придадете на кожата си невероятна свежест и красота и как да я запазите в продължение на много години.

Една от главните тайни на тези рецепти е използването на мляко.

Японските красавици са убедени, че жената не трябва да пие мляко, защото вреди на здравето си и нарушава хармоничното функциониране на тялото, но за сметка на това да го използва изобилно за грижа за лицето и тялото си.

Програмата се състои от 5 процедури и е предназначена за 5 дни. Можете да я правите веднъж месечно, но не повече и не по-малко. По-добре е процедурите да се извършват преди лягане.

Ден първи – почистване
За да почистите кожата, пригответе маска от мляко и овесена каша на прах. Вземете половин чаша овесена каша (смелете овесената каша в кафемелачка) и чаша топло мляко. Постепенно разреждайте праха с мляко, докато се получи консистенцията на гъста сметана.

Нанесете маската на лицето за половин час, измийте с преварена вода.

Ден втори – пилинг
За да почистите мъртвите клетки от лицето и да дадете възможност на кожата да диша и блести с нова сила, пригответе смес от захар и мляко. Вземете половин чаша захар и чаша топло мляко. Внимателно разредете захарта с млякото до получаването на хомогенна каша – така че да можете да вземете тази смес в ръката си.

Нанесете маската върху лицето си внимателно с кръгови движения и направете лек масаж на лицето. Масажирайте за 5-7 минути. След това оставете маската за още 10 минути на лицето си. Измийте с преварена вода.

Ден трети – избелване
За да изглежда кожата по-млада, тя трябва да има равномерен тен. За целта използвайте избелваща маска. Вземете чаша мляко, 5-7 ягоди и една супена лъжица бадемово масло. Поставете ягодите в млякото и сложете на много слаб огън, оставете млякото да заври и изключете след минута.

Извадете ягодите от млякото, намачкайте ги с вилица, за да се получи пюре и добавете бадемовото масло, разбъркайте добре.

Нанесете маската на лицето си и я оставете за половин час, след това изплакнете с преварена вода.

Ден четвърти – овлажняване
За да овлажните кожата и да я направите по-еластична, пригответе маска с мляко и прясна краставица. Настъргайте 1-2 краставици (в зависимост от размера).

Отделете краставицата от сока. Добавете 4 супени лъжици горещо мляко и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху лицето и оставете за 20 минути, след това изплакнете с преварена вода.

Ден пети – лифтинг
Маската от мляко, мед и яйца е идеална. Смесете 1 супена лъжица мляко и 1 супена лъжица мед, разбъркайте и добавете сурово яйце. Нанесете върху лицето и оставете да изсъхне. След това измийте с преварена вода.