НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лековито вино от смокини при кашлица и камъни в бъбреците

Лековито вино от смокини при кашлица и камъни в бъбреците

0
Лековито вино от смокини при кашлица и камъни в бъбреците
Лековито вино от смокини при кашлица и камъни в бъбреците

Лековито вино от смокини при кашлица и камъни в бъбреците

Слабителното действие на свежата и сушена смокиня е познато от древни времена. И днес тя се използва като най-естественото слабително средство, което няма странични ефекти, не причинява привикване и няма опасност от диария.

Лечебни части на смокинята: плодове, млечен сок, листа и кора от дървото.

Лечебно действие на смокинята
Освен при запек, смокините помагат при възпаление на гърлото, белите дробове, при паразити в червата. След ужилване от насекоми и след ухапване от животни (комари, пчели, скорпиони, кучета, котки ..) използвайте компрес от сушена смокиня, разрежете я наполовина и я поставете на ухапаното място.

Компрес за лечение на различни тумори и други подкожни проблеми се приготвя от смлени смокини, мая и счукан чесън. Тази смес се поставя и фиксира на възпалено място.

Прясната смокиня също помага при подобни проблеми, като я разрежете и поставите на по-малък тумор или твърд израстък на кожата.

С млечния сок, който ще се появи веднага след като откъснете зелена смокиня се лекуват брадавици (2-3 пъти на ден се маже, докато падне) и по-малки рани. Млечният сок стимулира храносмилането и отстраняването на паразити.

Компот от смокини: Има превантивно и лечебно действие при бъбреци, действа срещу образуването на камъни в бъбреците и стимулира тяхното изхвърляне.

Внимание: Допирът с лист от смокиня и млечен сок може да предизвика алергии. След консумация на смокини, не пийте вода (може да предизвика стомашно разстройство).

Отдавна смокинята е символ на плодовитост.

Необходими съставки за лековито вино от смокини:
1,5 литра червено вино
100 гр. смокини
100 гр. брашно от рожков
100 гр. захар
1-2 зърна карамфил

Приготвяне: Изсипете виното в съд и добавете нарязаните сушени смокини, брашното от рожков, захарта и карамфила. Варете на слаб огън с постоянно разбъркване, за да не загори за около 5 минути. Прецедете.

Употреба: 3 пъти на ден по една ракиена чашка при кашлица.