НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Най-вкусният и бърз сладкиш без печене, който някога съм опитвала

Най-вкусният и бърз сладкиш без печене, който някога съм опитвала

0
Най-вкусният и бърз сладкиш без печене, който някога съм опитвала
Най-вкусният и бърз сладкиш без печене, който някога съм опитвала

Най-вкусният и бърз сладкиш без печене, който някога съм опитвала

Необходими съставки:
1 пакет вафлени кори

За светлия крем:
500 мл. мляко
2 ванилови пудинга+ 125 гр. захар
100 гр. бял шоколад
500 гр. мляко на прах
100 гр. масло/маргарин
100 гр. лимонов крем (приготвя се от 2 лимона, 2 яйца, 100 гр. захар, 50 гр. масло: настъргайте кората и изстискайте сока. Заедно със захарта и маслото разтопете на пара. Разбийте яйцата и постепенно добавете сместа към тях. Варете в съд с двойно дъно за 10 минути с постоянно разбъркване, докато се сгъсти. В стъклен съд в хладилника може да се съхранява до един месец).

За тъмния крем:
500 мл. мляко
2 ванилови пудинга + 125 гр. захар
100 гр. черен шоколад (мин. 60% какао)
150 гр. лешници
100 гр. масло/маргарин

За глазурата:
100 гр. тъмен шоколад
50 гр. масло/маргарин
1 лъжичка олио

Приготвяне:
Запечете лешниците, обелете ги и ги смелете.

За светлия крем: Смесете пудинга със захар в 50 мл. мляко, за да получите гладка смес без бучки. Кипнете останалото мляко и добавете пудинга. Варете за няколко минути с разбъркване, докато се сгъсти. Към горещия пудинг добавете натрошен бял шоколад и лимоновия крем. Охладете и добавете разбитото масло с млякото на прах.

Оставете го да изстине напълно.

За тъмния крем: смесете пудинга със захар в 50 мл. мляко, за да получите гладка смес без бучки. Кипнете останалото мляко и добавете пудинга и варете за няколко минути с постоянно разбъркване, докато се сгъсти. В горещия пудинг добавете черния шоколад на кубчета и смлените лешници. В охладения пудинг добавете маслото. Оставете го да изстине напълно. Покрийте двата крема с прозрачно фолио, докато те се охлаждат, за да не се образува коричка.

Редене: поставете първата кора в тава и я намажете с 4 супени лъжици тъмен крем. Поставете втора кора, намажете с 4 супени лъжици светъл крем. Повтаряйте процедурата, докато съставките свършат. Не мажете последната кора. Това количество е достатъчно за четири слоя светъл и четири слоя тъмен крем.

Покрийте сладкиша с хартия за печене, отгоре поставете дъска или тава с тегло 2-3 кг. Оставете за една нощ при стайна температура.

Залейте тортата с глазура. Сложете в хладилника. Сладкишът е още по-вкусен, когато престои един ден и корите попият добре крема.