НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това упражнение наистина облекчава болките в кръста

Това упражнение наистина облекчава болките в кръста

0
Това упражнение наистина облекчава болките в кръста
Това упражнение наистина облекчава болките в кръста

Това упражнение наистина облекчава болките в кръста!
Седалищният нерв е един от най-дългите и най-важните нерви в нашето тяло. Започва в долната част на гръбначния стълб и се спуска по бедрата, коленете и към петите. А някои от разклоненията му достигат дори до пръстите на ръцете.

Ако седалищният нерв е възпален, това може да причини силна болка в кръста или в задната част на бедрото. Най-често, този проблем се среща при хора на възраст от 35 до 50 години.

Най-лошото е, че болката в долната част на гърба е придружена от хронична умора и болка в краката. Ако този проблем не бъде разрешен, болката скоро може да стане изтощителна.

Важно е, разбира се, да се консултирате с лекар навреме, за да предотвратите последващи усложнения. Но, докато стигнете до кабинета, опитайте едно просто упражнение, което ще помогне за облекчаване на болката.

Упражнение “пеперуда”


Седнете на пода. Сложете краката пред себе си. Помогнете си с ръцете и поддържайте стъпалата си едно към друго. След това приближете краката си възможно най-близо до тялото.

Сега спуснете колене към пода. Това упражнение напомня на размахването на криле, заради което се нарича „пеперуда“.

Започнете да правите това упражнение по 30-60 секунди. В този процес най-важното е да дишате спокойно и дълбоко. Постепенно увеличете времето.

Това е древно йога упражнение. То е най-полезно за жените.

Освен че ще ви помогне да се избавите от болката в кръста, то помага за тонуса на бъбреците, помага при урогениталните проблеми и предотвратява образуването на херния и ишиас. Укрепва матката.

Ако правите това упражнение всеки ден сутрин, почти веднага ще забележите, че болката и дискомфортът в живота ви са станали много по-малко.