НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин
5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

5 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

В древните китайски и индийски култури куркумата е била използвана като лек, а съвременните изследвания потвърждават мощните й лечебни свойства.

Можете да се възползвате от нейните полезни свойства, добавяйки я към храната си, но можете да получите още повече ползи, ако пиете топла вода с куркума всяка сутрин.

Куркумата притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Ако пиете вода с куркума всяка сутрин, ще получите следните резултати:

Липополизахаридите в куркумата укрепват имунната система чрез намаляване риска от настинка, грип или други неприятни инфекции.

Антибактериалният ефект на куркумата ускорява процеса на оздравяване при порязвания и драскотини.

Водата с куркума спира възпалението от увреждане на тъканите на ставите, така че може да предотврати или облекчи болките в ставите и артрита.

Можете значително да намалите риска от рак, защото куркумата е един от най-добрите начини за предотвратяване на тумори вследствие от радиация.

Куркумата може да понижи холестерола, който води до сърдечно-съдови заболявания и инсулти.

Куркумата помага на тялото да обработва правилно консумираната захар.

Куркумата увеличава жлъчния сок, който помага на организма да разгради хранителните мазнини веднага след консумирането им.

Противовъзпалителните свойства на куркумата предпазват мозъка от болестта на Алцхаймер и други свързани с възрастта дегенеративни заболявания на мозъка.

Доказано е, че куркумата подобрява функцията на черния дроб, като позволява на тялото да унищожи токсините от околната среда и храната.

Куркумата кара жлъчния мехур да произвежда жлъчен сок и други компоненти, които помагат на организма да усвоява правилно храната.

Има вероятност куркумата да помогне за подобряване на паметта и да ви направи по-умни. Увеличава мозъчния натриуретичен фактор, който е фактор за растежа на мозъчната тъкан.

Куркумата е много мощен антиоксидант, който може да неутрализира самостоятелно свободните радикали, но също така повишава активността на организма срещу свободните от кислород радикали.

Куркуминът предпазва организма от вредни ефекти като радиация и възпаление. Доказано е, че намалява риска от диабет, рак, мозъчна дегенерация, кистозна фиброза и артрит.

Куркумата, може да ускори процеса на отслабване, изцеление и цялостно благополучие. За най-добър ефект, опитайте следната рецепта:

Необходими съставки:
230 мл. филтрирана вода
½ ч. л. куркума
1/4 ч. л. черен пипер на прах (по избор)
1 ч. л. мед (по избор)

Приготвяне:
Загрейте водата точно под точката на кипене. Поставете куркумата в чаша. Бавно разбъркайте в топла вода, докато се смеси напълно. Добавете мед за по-добър аромат.

loading...