НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани

3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани

0
3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани
3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани

3 доказани метода за избелване на белите и деликатни тъкани

За избелване на деликатните бели тъкани ще използваме средства, които вече имаме в кухнята. След като узнаете за тези методи, мястото на скъпата белина на рафта ще бъде заето от готварска сол и бял оцет.

Използвайки тези трикове, винаги постигам отлични резултати! Петната от дрехите изчезват, сякаш с магия, а дрехите стават ослепително бели. Ще бъдете доволни от резултата.

Можете да използвате тези трикове за премахване на петна от дрехите или за избелване на вече пожълтели или посивели дрехи. Можете да ги използвате от първото пране на новите дрехи, тогава вашите дрехи ще блестят от белота за дълго време, както първия ден.

Самото пране е доста досадна и изтощителна задача, която може да отнеме много време. И, понякога, петната си остават.

Белите тъкани се замърсяват бързо, а старите петна са трудни за отстраняване! Освен това, с течение на времето белите тъкани пожълтяват или посивяват.

Как да им върнем белотата? Задачата е по-трудна, ако дрехите са от тънки, деликатни тъкани, които не могат да се перат с агресивни и избелващи препарати.

Белината нанася вреда не само на околната среда, но и на вашето здраве. И не щадят деликатните тъкани.

Днес ще узнаете 3 начина как да направите вашите бели дрехи блестящи, дори ако става въпрос за дантела или копринено бельо.

1.Лимонов сок
Лимоновият сок съдържа вещества, които перфектно премахват петната от пот или мазна храна. Подходящ е за тъкани от дантела и коприна, премахва петната и подобрява цвета на дрехата.

Необходими съставки:
1 чаша пресен лимонов сок (250 мл.)
2 литра вода

Приложение:
Кипнете два литра вода и добавете пресен лимонов сок. Охладете разтвора до желаната температура според инструкциите за дрехите и накиснете за 2 часа.

След 2 часа, извадете продукта от разтвора, отново обработете замърсените зони с лимонов сок и изперете дрехата в пералната машина.

2.Сол
Обикновената трапезна сол е отлична за избелване на дрехи. Перфектно премахва петната от пот.

Необходими съставки:
1 супена лъжица сол (10 гр.)
сок от половин лимон

Приложение:
Смесете солта и сока от половин лимон. Нанесете пастата върху замърсените участъци. Оставете за 30 минути, след това внимателно изтъркайте с четка и изперете, както обикновено.

3.Бял оцет
Белият оцет е един от най-добрите алтернативни продукти за омекотяване на водата и за изпиране без използване на химикали. Оцетът отлично премахва петната от сосове, мастило, пот. Надеждно неутрализира неприятните миризми, убива бактериите и дезинфектира.

Необходими съставки:
1 чаша бял оцет (250 мл.)
2 литра гореща вода

Приложение:
Разредете оцета в два литра гореща вода и накиснете дрехата в този разтвор в продължение на 8 часа.

След това изперете в пералната машина. За по-добър ефект добавете половин чаша оцет в отделението за омекотител.