НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин

Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин

0
Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин
Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин

Как да накарате орхидеята да цъфти? Има един сигурен начин

Искате ли вашата орхидея да цъфти, колкото е възможно по-често? След последния цъфтеж, вашата орхидея дълго не ви радва с цветовете си? Ние знаем как да стимулирате повторен цъфтеж! Това е много прост начин, проверен от много домакини!

Орхидея фаленопсис е едно от най-красивите стайни растения. Като правило, ние го купуваме цъфнало. Но идва момент, когато цветовете падат и вие се чудите какво да направите.

Средната продължителност на цъфтежа на фаленопсиса е 3 месеца. Това обикновено се случва два или три пъти годишно. Следващият цъфтеж може да се забави с няколко месеца.

Ето как да накарате орхидеята да цъфне по-скоро от очакваното:

Понижете температурата за орхидеята: поставете саксията през нощта на хладно място (до 15 градуса).

Намалете количеството на азота в торовете. Фосфорът трябва да преобладава, защото стимулира цъфтежа. Така ще подхраните орхидеите правилно!

Овлажнете въздуха около растението.

Поставете орхидеята за 5 дни на тъмно място. След 3 седмици орхидеята трябва да образува пъпки. Този метод е подходящ само за възрастни и здрави растения.

Вместо да поливате, по-добрият вариант е да поставите кубчета лед в саксията с орхидея, така тя скоро ще цъфне.

Ако забележите, че орхидеята активно развива корени или листа, това означава, че това е естествен период на развитие. До края на този период растението няма да цъфти. Бъдете търпеливи.

Грижете се за стайните си цветя и те ще ви радват всеки ден! Това растение хармонично се вписва в интериора и ще ви накара да се почувствате комфортно във вашия дом.