НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 11 трика, които ще направят живота ви по-лесен

11 трика, които ще направят живота ви по-лесен

0
11 трика, които ще направят живота ви по-лесен
11 трика, които ще направят живота ви по-лесен

11 трика, които ще направят живота ви по-лесен

Никой не обича досадните домакински задължения. За старателната домакиня тези задачи са доста изморителни! Но всичко се променя, ако знаете следните трикове.

Трикове, които ще направят живота ви по-лесен

1.Самозалепващите листчета ще ви помогнат да се отървете от прахта и трохите между клавишите на клавиатурата.

2.Ако велкро лентата е мръсна, използвайте стара четка за зъби, за да я почистите. Движете четката в една посока. Така ще почистите целия боклук, който не позволява на лентата да се залепи!

3 .За да удължите живота на самобръсначката си, поставете я във водка след употреба! Така ще удължите живота й. Освен това, водката е отличен метод за дезинфекция.

4.Ако забравите да извадите салфетка или билет от джоба си, дрехата ще пострада по време на прането. Аспиринът помага за отстраняване на неприятните хартиени остатъци! Добавете няколко таблетки към водата, накиснете дрехите в този разтвор.

5.Ако търсите малко нещо на пода, като контактни лещи или парче стъкло, поставете чорапогащник на тръбата на прахосмукачката.

6.За да наточите тъпите ножици, използвайте стъклен буркан. Режете стъклото с ножицата с леко притискане.

7.За почистване на кожената и всякаква друга чанта от неприятни миризми ще помогне содата! Сложете чорап със сода в чантата и оставете за през нощта.

8.Ето как да налеете вода в кофата, ако нямате маркуч под ръка!

9.За да спасите или подхраните стайните растения, използвайте смес от кафе и вода за поливане. Сварете смляното кафе, както обикновено, разредете с вода в съотношение 1:1. Безценен тор!

10.Ако плодовите мушички започнат да се появят в кухнята, не бързайте да се отчайвате! Смесете 30 мл. водка, 3-4 капки препарат за миене на съдове и 400 мл. вода. Обработете с тази смес областта на местообитание на насекомите и те бързо ще изчезнат.

11.Страхотна идея – почистете обувките със стари чорапогащи. Особено добър трик, който действа отлично при велурени обувки! Почистете любимия си чифт с чорапогащник и веднага ще забележите разликата.