НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако притиснете тази точка на крака, ще спите като бебе

Ако притиснете тази точка на крака, ще спите като бебе

0
Ако притиснете тази точка на крака, ще спите като бебе
Ако притиснете тази точка на крака, ще спите като бебе

Ако притиснете тази точка на крака, ще спите като бебе

Нарушенията на съня биват различни и засягат хората по различни начини.

Някои хора се въртят в леглото няколко часа, опитвайки се да заспят и мечтаейки да намерят някакво чудотворно средство, което да им помогне да влязат в света на сънищата с натискането на един бутон.

Ще бъдат изненадани да научат, че това средство наистина съществува!

Това се нарича акупресура и може да се използва за облекчаване на широк спектър от заболявания, включително безсъние. Всичко, което трябва да направите, е да притиснете определени точки на тялото си и за много кратко време ще спите като бебе.

За да използвате техниката на акупресурата за бързо заспиване, трябва първо да научите какво оказва ефект върху тялото ви. Има много различни точки по тялото и всяка от тях има различен лечебен ефект.

Когато имаме нарушения на съня, има три точки, върху които трябва да се съсредоточите.

Една такава точка е така наречената “LV3”, тя помага при голям кръг заболявания, включително безсъние. Разположена е на горната част на стъпалото между палеца и втория пръст. Трябва да притискате тази точка от четири до пет секунди, преди да опитате да заспите.

Друга точка, която е много важна при безсънието, е точката “P6”. Тя се намира на ръката на разстояние три пръста над китката и между вените. Притискането й за пет минути ще ви помогне да заспите.

Последната точка, която ще ви помогне в борбата с безсънието, се нарича „K1“. Тази точка се намира на долната част на крака в средата на стъпалото под възглавничките.

Притиснете K1 за 30 секунди, отпуснете за пет секунди и след това отново притиснете за 30 секунди.

Има и много други неща, които можете да направите, за да си помогнете да заспите.

Ограничете употребата на стимуланти като кофеин или никотин преди лягане.

Редовните часове сън също са важни, защото те помагат на организма да се придържа към определен ритъм и го подготвят за сън всяка вечер.

Важно е да се избягват дейности като: работа на компютър, хранене и гледане на телевизия в леглото.

Спазването на тези съвети и използването на тези точки за масаж помагат на много хора да преодолеят нарушенията на съня. Така че, ако броенето на овце не е решение да заспите, опитайте методите, описани в тази статия.