НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимон и рициново масло за гъсти и красиви вежди

Лимон и рициново масло за гъсти и красиви вежди

0
Лимон и рициново масло за гъсти и красиви вежди
Лимон и рициново масло за гъсти и красиви вежди

Лимон и рициново масло за гъсти и красиви вежди

Напоследък тази тенденция е много популярна: гъсти вежди. За съжаление не всички имат този късмет и не са се родили с такива вежди.

Въпреки това, има добри новини за тези хора: сега всеки може да бъде в крак с модата. Ще ви дадем някои съвети и трикове за това как можете да допринесете за растежа на веждите си. И най-важното е, че не е нужно да харчите много пари за скъпа козметика. Тези средства се намират в почти всеки дом.

Рициново масло
Рициновото масло е едно от най-ефективните средства за ускоряване растежа на веждите. Съдържа протеини, витамини, мастни киселини и антиоксиданти, които подхранват космените фоликули и насърчават процеса на растеж. Ето как трябва да използвате рициновото масло:

Потопете памучен тампон в чисто рициново масло и нанесете директно върху веждите.

Масажирайте бавно в продължение на няколко минути с пръсти.

Оставете да действа за около 30 минути или повече.

След това изплакнете обилно с топла вода. Повтаряйте тази процедура ежедневно в продължение на няколко седмици.

Ако това дразни очите ви или кожата, незабавно спрете да използвате рициново масло.

Лимон
Лимоните съдържат фолиева киселина, витамини С и В и много други полезни хранителни вещества, които насърчават растежа на косата.

Нарежете лимона на резенчета. Нанесете парче лимон върху веждите за няколко минути.

След 15-20 минути изплакнете с топла вода. Като алтернатива, можете да нарежете лимонова кора на парчета, да ги сложите в четвърт чаша с кокосово масло и да ги оставите в продължение на две седмици. Нанасяйте разтвора на веждите си всяка вечер преди лягане и оставете да действа през нощта. На следващата сутрин измийте разтвора с топла вода.

Не излизайте на слънце за около 2 часа след нанасяне, защото лимоновият сок може да изсветли космите ви в комбинация със слънчевата светлина.