НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Метод за подхранване на зеленчуците в градината срещу болести

Метод за подхранване на зеленчуците в градината срещу болести

0
Метод за подхранване на зеленчуците в градината срещу болести
Метод за подхранване на зеленчуците в градината срещу болести

Този метод за подхранване се използва от векове. С това натурално средство вашите растения ще бъдат защитени от болести и всякакви гъбични заболявания.

Решението, което ви предлагаме, може да се използва не само за подхранване на корените, но и за пръскане на листата.

Ето какво да направите!

Загрейте 4 литра вода до 38 градуса (по-високата температура може да убие дрождите), разтворете 15 супени лъжици захар и 15 грама суха мая.

Много важно: използваният съд трябва да бъде значително по-голям от 4 литра, тъй като по време на процеса на ферментация обемът на течността ще се увеличи поне 2 пъти! Трябва да имате това предвид.

Оставете дрождите да действат 5-10 часа, като от време на време разбърквате течността. Най-добре е да направите този тор на сутринта, така че вечер да можете да го използвате в градината. И накрая, добавете 6 литра чиста вода към сместа и продуктът е готов!

Напръскайте листата на растението или наторете корените със сместа. Това средство е чудесно за пръскане на всички зеленчуци, но особено за доматите и краставиците.

Краставиците трябва да се подхранват на всеки 10-12 дни, а доматите и другите зеленчуци – веднъж на всеки 15 дни. Като правило, ще ви е нужен около 1 литър за всеки храст (преди да подхраните, поливайте растенията с чиста вода).

Този вид подхранване дава видим ефект веднага след 5-6 дни след употреба: листата придобиват интензивен зелен цвят и здрав вид, а самото растение става по-енергично, расте по-бързо и произвежда по-качествени плодове.

Вижте още: Интересен и удобен начин за отглеждане на краставици

Както бе споменато по-рано, най-добре е да пръскате листата вечер, малко преди залез, така че растението да запази всички необходими хранителни вещества и слънцето да не изгори листата.

Обърнете внимание на този прост трик и го използвайте във всяко удобно за вас време. Ще бъдете изумени от резултата!