НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мощно масло, което бързо ще премахне болката в ставите и врата

Мощно масло, което бързо ще премахне болката в ставите и врата

0
Мощно масло, което бързо ще премахне болката в ставите и врата
Мощно масло, което бързо ще премахне болката в ставите и врата

Това масло има силен релаксиращ и аналгетичен ефект. Лесно можете да го приготвите у дома!

Рецепта за масло от цветове на глухарчета

Съставки:

  • Цветове на глухарчета
  • 500 мл висококачествено студено пресовано ленено масло (може бадемово, кайсиево, маслиново, сусамово или гроздово масло)

Напълнете 2/3 от буркана с цветя и залейте с маслото. Покрийте буркана с марля и го закрепете с гумен ластик. Сложете буркана на топло слънчево място за 2 седмици или докато цветята станат кафеникави. След това прецедете маслото и го поставете в стерилизирана тъмна бутилка. Съхранявайте на тъмно, студено място.

Ако не искате да чакате твърде дълго и повече от две седмици, можете да приготвите маслото по различен начин. Напълнете 2/3 от буркана с цветя и добавете избраното масло.

Поставете го в тенджера на водна баня и го загрейте на най-ниската температура за около 30-60 минути. Маслото не трябва да е твърде горещо и в никакъв случай не трябва да завира. Ако можете да поддържайте най-ниската температура за по-дълъг период, тогава лекарството ще бъде много по-силно.

Върнете сместа обратно в буркана и го оставете на слънце за един ден, след това прецедете. Въпреки че това е бърза рецепта, препоръчително е да я приготвяте бавно.

Вижте още: Тази диета ще ви помогне да загубите 10 килограма за една седмица!

Прилагане:

Нанесете малко количество от маслото върху болезнената област и я масажирайте няколко пъти на ден.