НАЧАЛО ЗДРАВЕ Естествено средство против гъбички по ноктите

Естествено средство против гъбички по ноктите

0
Естествено средство против гъбички по ноктите
Естествено средство против гъбички по ноктите

Естествено средство против гъбички по ноктите

Австралийските аборигени за първи път са използвали масло от чаено дърво при много здравословни проблеми.

След като първите европейски заселници научили за многото му предимства, етеричното масло било широко използвано в целия свят и след това било забравено.

Въпреки това, следните 10 примера показват, че маслото от чаено дърво все още върши чудеса и помага при различни болки и може да се използва като универсално средство във вашето семейство.

Внимание: маслото от чаено дърво обикновено не е подходящо за вътрешна употреба.

1.Гъбични инфекции на ноктите
Използвайте памучен тампон, за да нанесете чисто, неразредено масло от чаено дърво на засегнатите участъци веднъж или два пъти на ден, докато забележите резултати.

2.Мухъл
Маслото от чаено дърво също може да се използва срещу мухъл по стените. Напръскайте с масло от чаено дърво по стената или използвайте почистващ препарат, съдържащ етеричното масло.

3.Акне
Проучванията показват, че маслото от чаено дърво дава по-бързи резултати от повечето препарати, съдържащи бензоилпероксид и има по-мек ефект върху кожата.

4.Възпаление на кожата
Маслото от чаено дърво може да помогне за облекчаване на други видове възпаление на кожата, като псориазис или екзема. За лечение на обрив, използвайте лосион, съдържащ чаена лъжичка кокосово масло, пет капки масло от чаено дърво и пет капки масло от лавандула.

5.Лечение на рани
Маслото от чаено дърво може да се използва и за лечение на леки повърхностни рани по кожата. Първо почистете раната с вода и сапун преди да нанесете разтвор, съдържащ една капка масло от чаено дърво и една чаена лъжичка кокосово масло. Изплакнете разтвора и повторете процеса два или три пъти на ден, ако е необходимо.

6.Брадавици
Маслото от чаено дърво също се оказа полезно средство за лечение на брадавици. Нанасяйте неразредено масло от чаено дърво на засегнатата област един или два пъти на ден, докато брадавицата изчезне.

7.Почистващо средство
Маслото от чаено дърво е отлично средство за почистване и дезинфекция. Използвайте смес от масло от чаено дърво, вода, оцет и лимоново масло, за да почистите вашите душ, мивка и кухненски плотове.

8.Дезодорант
Благодарение на вече споменатите антибактериални свойства, маслото от чаено дърво е отлично и за премахване на миризми, причинени от бактерии. Смесете масло от чаено дърво, кокосово масло и бакпулвер, за да си направите дезодорант.

Смес от масло от чаено дърво и лимоново масло също елиминира неприятните миризми.

9.Спрей срещу насекоми
Миризмата на масло от чаено дърво е достатъчна за отстраняване на насекоми. Добавете 20 капки масло от чаено дърво в спрей бутилката и я напълнете с вода. Разклатете добре, напръскайте върху всички зони, където тези неприятни малки насекоми могат да се скрият.

10.Коса
Маслото от чаено дърво помага за поддържане на сух скалп без пърхот. За най-добри резултати смесете няколко капки масло от чаено дърво с алое вера гел, кокосово мляко и други етерични масла (като лавандулово масло), за да си направите сами шампоан.