НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от гъбичките по ноктите с помощта на йод!

Отървете се от гъбичките по ноктите с помощта на йод!

0
Отървете се от гъбичките по ноктите с помощта на йод!
Отървете се от гъбичките по ноктите с помощта на йод!

Гъбичките по ноктите са много неприятен, но за съжаление, често срещан проблем. Заболяването не може да бъде просто прикрито, трудно се лекува, лесно се предава, а ненавременното лечение може да причини много усложнения.

Предимството от лечението на гъбичките с йод
Експертите активно пропагандират за лечение с лекарства, но много хора са възпрепятствани от високата цена на противогъбичните препарати.

Трябва също да се има предвид, че всички членове на семейството трябва да преминат курс на лечение – те също могат да бъдат заразени.

Йодният разтвор е достъпен вариант за лечение. Йодът е антисептик, който има дезинфектиращ ефект върху кожата и ноктите. Неговите свойства оказват вредно въздействие върху гъбичките, когато все още са в етап на развитие.

В допълнение, йодът активно уплътнява, коагулира протеини. Това е важно, защото инфекцията има гъбичен произход, така че разтворът има разрушителен ефект върху вътрешната структура на заболяването.

В комбинация с лечение с йод, можете също да използвате:
содени вани
комбуча
екстракт от прополис
препарати на базата на брезов катран

Принцип на лечение с йод
За да бъде ефективна домашната терапия, е необходимо да изтърквате ноктите с памучни тампони, потопени в йод 2 пъти на ден.

Обработвайте не само засегнатите нокти, но и здравите – това е метод за превенция. Не бива да докосвате кожата, можете да я изгорите.

Този метод на лечение ще покаже добър резултат. След около месец резултатите ще са видими.

При използването на йод може да се появи леко усещане за парене – това е сигнал, че препаратът е започнал да действа по отношение на инфекцията. Ако не изпитвате усещане за парене, няма нужда да продължавате с лечението.

Лечебни вани с йод
В гореща вода разтворете 5-10 капки йод, потопете краката си за 15 минути във водата. Когато кожата омекне, отстранете всички участъци от ноктите и кожата, засегнати от гъбичките.

Обработете с кислородна вода, намажете с антибактериално средство, превържете крака си.

Ще забележите резултатите след 3-4 процедури.

Ябълков оцет и йод срещу гъбична инфекция
Смесете 1 капка йод с 1 ч. л. ябълков оцет.

Крайният продукт трябва да се използва не повече от 2 пъти на ден, внимателно третирайте засегнатите зони.

Продължителността на антимикотичната терапия е една седмица. През това време ще настъпи подобрение. Ако е необходимо, направете почивка за 10 дни, повторете курса.