Понижете кръвното си налягане бързо без лекарства!

Хипертонията е често срещано сърдечно-съдово заболяване и често се появява без никакви симптоми, но може да доведе до сериозни здравословни проблеми като болка, крампи на краката, безсъние, замаяност, необичайни сърдечни ритми и дори смърт.

Хипертонията се появява, когато кръвното налягане на човек надвишава 140/90 mm Hg. Може да се лекува естествено или с медикаменти, но последните често са съпроводени от странични ефекти.

Въпреки това, за всички онези, които не искат да пият лекарства през целия си живот, има няколко естествени решения на проблема за бързо понижаване на кръвното налягане.

Метод 1: Ябълков оцет и сода за хляб
Смесете една супена лъжица ябълков оцет с 1/8 чаена лъжичка сода и малко вода. Пийте сместа по два пъти на ден. Ябълковият оцет има високо съдържание на калций, калий, магнезий и други хранителни вещества, които защитават стените на артериите. Содата за хляб регулира кръвното налягане и pH на тялото.

Метод 2: Банани
Бананите съдържат големи количества калий, който регулира нивата на натрия и нормализира кръвното налягане. Трябва да консумирате по 2 банана дневно, за да поддържате оптимално здраве.

Метод 3: Лимонов сок
Изстискайте лимон в чаша вода и го пийте ежедневно на празен стомах преди закуска. Лимоните хидратират тялото, отпускат кръвоносните съдове, предпазват стените на кръвоносните съдове и осигуряват високо ниво на множество витамини и калий, който е естествен натриев реактор.

Метод 4: Чесън
Чесънът е една от най-здравословните храни на планетата и ефективно регулира холестерола и кръвното налягане.

Той съдържа серни съединения като диалил дисулфид, диалил трисулфид и алицин, които естествено стимулират производството на азотен оксид. Трябва да се консумират по 2 скилидки суров чесън дневно.

Ето някои допълнителни съвета, които ще ви помогнат да контролирате кръвното си налягане: яжте здравословни храни, редовно тренирайте, избягвайте алкохола и цигарите, ограничете кофеина, избягвайте солта.