НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете

Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете

0
Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете
Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете

Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете

Достатъчни са осем чаши вода на ден, за да сте здрави, силни и дори да живеете до 100 години! Така казват всички. И ние, опитвайки се да следваме този съвет, броим чашите и чакаме резултатите. Казваме си, че няма какво да се обърка, защото това е просто обикновена вода. Но винаги има някаква тънкост. Не чакайте резултати, ако пиете вода неправилно.

Горещата вода веднага излиза от списъка. Говорим за студена или топла вода. Едната е вредна и то доста. Това се доказва както от модерната, така и от традиционната медицина. Например, според древните китайски вярвания, студената вода не трябва да се консумира изобщо. И така, каква вода пиете вие?

Какво се случва, когато пиете студена вода?
Когато тялото страда от недостиг на вода, пиенето на чаша или две изглежда просто решение. Но никой не се замисля за температурата на водата.

По-добре е изобщо да не пиете студена вода. И за това има много причини.

Съдовете се стесняват, което предотвратява нормалното подаване на кислород към органите. Намалява се и храносмилателната способност.

Студената вода сгъстява излишната мазнина, следователно причинява затлъстяване.

Вместо да превръща храната в енергия, тялото работи усилено, за да регулира температурата.

Количеството слуз се увеличава и вие рискувате да се разболеете.

А сега си помислете колко често пиете студена вода, за да се освежите, да утолите жаждата си, да оцелеете в горещия летен ден.

Струва ви се, че се чувствате освежени и готови за новите предизвикателства. Но дали този ефект е траен?

Какво се случва, когато пиете топла вода?
В Узбекистан при 50 °C, млади и стари пият горещ чай и се чувстват чудесно. От университета в Кеймбридж обясняват този феномен от научна гледна точка. Когато пиете гореща напитка, рецепторите изпращат сигнал към мозъка, а тялото веднага задейства охлаждащия механизъм.

Човек започва да се поти и благодарение на вътрешната охладителна система става много по-лесно за него да оцелее, отколкото след бутилка студена минерална вода. Но ние не ви предлагаме да пиете горещ чай. Вместо студената вода, пийте топла вода, поради редица предимства.

Подобрява метаболизма. Просто изпийте чаша топла вода с 2 супени лъжици лимонов сок сутрин на празен стомах. Тогава, каквото и да ядете, скоростта на метаболизма ще бъде висока.

Отмива токсините. Не забравяйте да изпиете чаша топла вода 30 минути след хранене.

Бори се срещу холестерола. Топлата вода с лимонов сок е изключително полезна за хора, страдащи от наднормено тегло и висок холестерол. Тя помага за изчистване на артериите, регулиране на теглото и дори на нивата на кръвната захар. Почиства кръвта. Сутрин, напълнете термос с топла вода и мед. Оставете я до вечерта. И преди да си легнете, изпийте чаша или две. Тази течност подобрява процеса на детоксикация.

Намалява количеството слуз. По този начин се намалява растежа на бактериите.

Препоръчително е да пиете вода при стайна температура. Тялото няма да губи енергия за затоплянето й и това няма да окаже отрицателен ефект върху храносмилането.