Тези 9 продукта лекуват точно органите, на които приличат

Забелязали ли сте, че орехът напомня на мозък, а бобовото зърно прилича на бъбрек?

Това сходство ни показва, че именно определен плод може да лекува даден орган.

Вижте невероятната връзка между човешкото тяло и природата!

Ще научите за 9 вида храни, наподобяващи органите в човешкото тяло, които те лекуват:

Домат
Доматът наподобява на сърце, защото има червен цвят и четири камери, както сърцето. Проучванията показват, че доматът е много богат на желязо и калий, което го прави изключително полезен за кръвта и сърцето.

Орех
Орехът изглежда като мозък. Има ляво и дясно полукълба и гънки, както при мозъка. Широко известно е, че орехът подобрява мозъчната функция.

Целина
Целината е растение, което прилича на нашите кости. Нашите кости съдържат 23% натрий, което е точното количество натрий в целината. Доказано е, че целината допълва нуждите на нашия скелет.

Авокадо
Авокадото е много добро за яйчниците и матката, а когато става въпрос за външния му вид, се досещате – прилича на матка.
Консумацията на само един авокадо седмично предотвратява рака на яйчниците и шийката на матката. Хормоните ви също ще бъдат балансирани благодарение на авокадото.

Сладък картоф
Панкреасът прилича на сладкия картоф. Благодарение на него, панкреасът може лесно да балансира нивата на кръвната захар.

Морков
Ако нарежете моркова на кръгчета, ще видите, че прилича на човешкото око. Науката е доказала, че морковите са добри за очите, защото увеличават притока на кръв и подобряват зрението като цяло.

Грейпфрут
Грейпфрутът и другите цитрусови плодове напомнят на гърди. Грейпфрутът помага за движение на лимфната течност през гърдите, като по този начин ви предпазва от рак на гърдата.

Червено вино
Червеният цвят на виното напомня за цвета на кръвта. Когато се използва в разумни количества, червеното вино намалява риска от образуването на кръвни съсиреци, заболявания на сърцето и инсулт.

Печурки
Ако разрежете гъбата наполовина, тогава със сигурност ще откриете прилика с човешкото ухо. Гъбите подобряват слуха, тъй като са една от малкото храни, богати на витамин D. Това е важен витамин за цялостното здраве на костите.

Ако имате сериозни здравословни проблеми или силна болка, препоръчваме ви да потърсите съвет от лекар. Самолечението може да не е безопасно за вашето здраве.

Спортувайте, хранете се здравословно и бъдете здрави!