НАЧАЛО ЗДРАВЕ Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението

Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението

0
Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението
Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението

Топ 8 билки, които подобряват кръвообращението

Кръвообращението е много важно за здравето. Кръвта транспортира кислород и хранителни вещества до всички тъкани и органи в тялото. Помага и при транспортирането на отпадъчните материали от телесните тъкани и органи.

За да се транспортира кръвта ефективно през кръвоносните съдове без никаква пречка, правилното хранене, което включва и някои билки е много важно.

Билки за по-добро кръвообращение

Известно е, че някои билки са полезни за кръвообращението, така че ги включете в диетата си, за да подобрите общата кръвна картина.

1.Гинко билоба
Гинко билобата е сред най-старите дървесни видове на Земята. Тя притежава мощни антиоксидантни свойства и се използва от хиляди години за лечение на различни проблеми с кръвта и паметта. Тя има способността да подобрява притока на кръв. Чрез подобряване на кръвния поток се намалява рискът от болестта на Алцхаймер.

2.Боровинка
Докато боровинките обикновено се използват за лечение на диария, те също имат свойството да разреждат кръвта. Поради тези причини боровинките се използват и в случаи при венозна недостатъчност, възникваща при увреждане на вените. Проучванията показват, че освен че подобрява кръвообращението, боровинката помага при атеросклероза.

3.Mагданоз
Освен че е популярен като подправка и се използва в различни ястия, магданозът е важна съставка в многобройни добавки, тъй като разширява кръвоносните съдове. Магданозът също е богат източник на витамини В12 и С.

4.Кора от върба
Съдържа салицин, вещество, което е подобно на аспирина. Традиционно се използва за лечение на различни възпаления и заболявания. Салицинът разрежда кръвта и по този начин улеснява потока през съдовете.

5.Кайенски пипер
Кайенският пипер е специален вид пипер и е един от най-здравословните. Съдържа капсаицин, който му придава лютия вкус. Традиционно се използва като средство за справяне с някои заболявания като хронична болка, лошо кръвообращение, главоболие, възпалено гърло и зъбобол.

6.Див кестен
Проучванията показват, че консумацията на диви кестени може да бъде фатална, но ако се използват правилно, от тях се приготвят лекове и кремове за подобряване на кръвообращението.

7.Глог
Тази билка подобрява кръвообращението и влияе положително на здравето на сърдечния мускул, който регулира сърдечния ритъм и подобрява притока на кръв.

8.Джинджифил
Коренът от джинджифил разширява кръвоносните съдове. Помага при отварянето им, така че кръвта да протича по-лесно през тях. Джинджифилът има и други свойства за подобряване на здравето. Джинджифилът е антивирусна и противовъзпалителна билка, така че е чудесен при настинки, грип и ставни проблеми. Една чаша чай от джинджифил на ден е чудесен начин за подобряване на кръвообращението и повишаване на имунитета.