Кои неща трябва да пазите в тайна: Съвет от мъдреците

Ние сами можем да си причиним неприятности, ако разкажем следните неща:

1.Първото нещо, което трябва да пазите в тайна, казват мъдреците – далечните ви планове. Мълчете, докато не се изпълни този план. Всяка от нашите идеи не само не е перфектна, но има огромен брой слаби места, по които лесно може да бъде атакувана.

2.Второто нещо, което мъдреците препоръчват да не споделяте е вашата благотворителност. Доброто дело е голяма рядкост в този свят и затова трябва да бъде ценено като зеницата на окото. Не се хвалете за добрите дела. Гордостта веднага ще забележи и ще отнеме всички блага, които са дошли в резултат на тази благотворителност.

3.Третото нещо, което мъдрите хора препоръчват да не споделяте, е вашият аскетизъм. Не разказвайте наляво и надясно за ограниченията ви в храната, съня, сексуалните отношения и т.н. Аскетизмът носи ползи на физическо ниво, само ако е съчетан с емоционалния компонент.

4.Четвърто нещо, за което трябва да се мълчи – това е вашата смелост и героизъм. Някой получава външни изпитания, друг – вътрешни. Външните изпитания са видими, така че хората получават награди за тях, но никой не забелязва преодоляването на вътрешните изпитания.

5.Петото нещо, това е духовното знание. Духовното знание има различни нива и трябва да се разкрива само при достигане на определено ниво на чистота на съзнанието. Основната грешка на начинаещия носител на истината е желанието да споделя твърде високо духовно знание, което, вместо да донесе добро на човека, само го обърква още повече и го плаши.

6.Шестото нещо, което не трябва да споделяте, са домашните конфликти и като цяло семейния живот. Запомнете: колкото по-малко говорите за проблемите в семейството си, толкова по-силно и стабилно ще бъде то. Караницата – избавление от негативната енергия, която се е натрупала в процеса на комуникация.

7.Седмото нещо, за което не си струва да говорим, са грозните думи, които сте чули от някого. Човек, който, когато се прибере у дома, разказва всичко лошо, което е чул за някого, не се различава от човек, който се е прибрал у дома и не е свалил обувките.