НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Кой проследява телефона ви? Ето как да разберете!

Кой проследява телефона ви? Ето как да разберете!

Кой проследява телефона ви? Ето как да разберете!
Кой проследява телефона ви? Ето как да разберете!

В съвременния живот постоянно използваме всякакви джаджи. Вече не знаем как е възможно да мине целия ден, без да погледнем телефона, таблета или лаптопа си.

Но заедно с удобните нови технологии се появи и допълнителна опасност. Ние сами не забелязваме как даваме на всички непознати информация, която трябва да се пази в тайна.

Например, при използването на социални мрежи. В Instagram ние публикуваме снимки, като същевременно отбелязваме нашата локация. По този начин не само текущото ни местоположение, но и нашият дом или служебен адрес могат да попаднат в ръцете на недобронамерени хора.

В САЩ е проведен експеримент. Един обикновен човек преглеждал социалните мрежи и се представял за екстрасенс. Питал хората за всякакви подробности: отсрещният човек разказвал за миналия си живот, описвал жилището си и дори споменал, че скоро ще продаде дома си (съобщението било публикувано в една от социалните мрежи).

Толкова многото подробности шокирали човека и било време да си признае, че това е просто експеримент.

“Екстрасенсът” разкрил защо всъщност е взел цялата тази информация. Човекът отсреща бил шокиран, обещавайки да продължи да бъде по-внимателен и мнителен в интернет.

В допълнение, сега социалните мрежи са пълни с различни шпионски програми, чрез които можете да получите и различна информация за точния човек. Но не се притеснявайте, можете да разберете дали има някакъв вид надзор над вас, като се запознаете с информацията, описана по-долу.

За да направите това, има някои комбинации от числа, които трябва да наберете на телефона си.

1) *# 06#. Позволява ви да разберете уникалния IMEI номер на всеки смартфон, включително, ако телефона е iPhone.

2) *#21#. Позволява ви да получите информация за включени пренасочвания  – повиквания, съобщения и други данни. Много е удобно, ако искате да проверите дали някой ви шпионира.

3) *#62#. С тази команда можете да разберете какъв брой входящи повиквания се пренасочват, ако iPhone е изключен или е извън обхвата на мрежата.

4) ## 002 #. Деактивира пренасочването на повиквания. По този начин само вие ще приемете повикванията.

5) *#30#. Предоставя информация за идентифициране на входящия номер.

6) *#33 #. Показва информация за блокиране на изходящи поддържани услуги, като например повиквания, SMS и други данни.

7) *#43#. Показва информация за чакащо повикване.

Вижте още: Тези 9 продукта лекуват точно органите, на които приличат

8) *3001#12345#*. Така нареченото меню „Джеймс Бонд“: тук можете да намерите информация за SIM картата и нивото на сигнала на клетъчната мрежа, дори намира индикатори за приемане на клетъчен сигнал. Всички данни, между другото, се актуализират своевременно.

9) *#*#3646633#*#* – инженерното меню за Android – смартфони с чип MTK.

loading...