НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА За да имате богата реколта, необходима ви е само една съставка

За да имате богата реколта, необходима ви е само една съставка

За да имате богата реколта, необходима ви е само една съставка
За да имате богата реколта, необходима ви е само една съставка

За да имате богата реколта, необходима ви е само една съставка

За да имате богата реколта, необходимо е да положите усилия. Може да постигнете всичко това без използването на вредни химикали.

Всичко, от което се нуждаете, е английска сол, която може да си закупите от аптеката.

Смесете малко вода с английска сол в спрей бутилка и след това напръскайте растенията. Освен че, сместа подхранва растението, ще предотврати изсушаването и ще прогони паразитите.

Английската сол е много популярна и ценена добавка в органичното градинарство, така че ако искате по-здравословни продукти, това е отлична причина да започнете да я използвате.

Магнезиевият сулфат е много ефективен и нежен в същото време, когато става въпрос за грижа за растенията, не е скъп и можете да го използвате както за градинските, така и за скасийните растения. Английската сол е отлична за по-буйна трева, за буйни цъфтящи рози, но и за по-здравословни зеленчуци.

Как действа?
Просто подобрява и обогатява почвата, дава жизненост на растенията, независимо дали става дума за стайни цветя, тревни площи, дървета или земеделски култури.

За разлика от други торове, английската сол не се натрупва в земята с течение на времето, така че е много безопасна за употреба.

Как се използва?
За саксийни цветя е необходимо да се разтворят 2 супени лъжици английска сол в 3800 мл. вода, с тази смес поливайте растението поне веднъж месечно. Разбира се, може и по-често.

За да се възползва растението от свойствата на английската сол, най-добре е да го поставите на слънчево място, но не прекалявайте.

За зеленчукови култури вземете една чаша английска сол, на всеки 10 квадратни метра земя и я смесете с почвата.

Солта може да се използва и за зеленчуци и плодове. Напълнете ръчна пръскачка на 3800 мл. вода 1 супена лъжица сол. С тази смес се пръска почвата след засяването, след поникване и по време на растежа.

Поставете две супени лъжици английска сол в дупката по време на засаждане. По време на растежа може свободно да пръскате растенията с гореспоменатия разтвор.

Можете да правите същото с чушките, само два пъти седмично, пръскайте почвата с този разтвор и чушките ще бъдат много по-големи.

По същия начин третирайте и любимите си цветя.

Тревата ще бъде по-гъста и ще има по-красив зелен цвят, ако я напръскате с разтвор от вода и английска сол, а също така можете да третирате и стволовете на дърветата. Поставяйте 2 супени лъжици английска сол на 1 квадратен метър в земята около стволовете, три или четири пъти годишно.