НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето кои са шестте най-опасни народни метода за лечение

Ето кои са шестте най-опасни народни метода за лечение

Ето кои са шестте най-опасни народни метода за лечение
Ето кои са шестте най-опасни народни метода за лечение

Ето кои са шестте най-опасни народни метода за лечение

Вероятно всеки човек, който използва интернет, поне веднъж се е натъквал на крещящи заглавия като: „Просто средство, което лекува рака!“, „Лекарство за диабет, което се намира в кухнята ви“ и така нататък. Резултатите винаги са удивителни: слънчогледово масло, керосин, кислородна вода, сода за хляб.

И на никого не му хрумваа, че всички тези „прости” вещества от нашата кухня или гараж вече са били изследвани от специалисти.

1.Растително масло
Под номер 1 в нашия списък е растителното масло, което силно се препоръчва за почистване на черния дроб от шлаки. Казват, че черният дроб е нашият естествен филтър и той се запушва. Почистването на черния дроб се осъществява чрез поредица от химични реакции, а растителното масло по никакъв начин не постига резултата, който на нас ни се иска.

Какво се случва, ако рискувате да „почистите“ черния дроб по този начин?

Първо, ще внесете мазнина в организма и ще натоварите черния си дроб, опитвайки се да се отърве от нея. Но това не е всичко. Комбинацията от растително масло и лимонов сок, води до образуването на нови камъни в жлъчката, както и до движението на вече съществуващите. Резултатът е чернодробна колика и холецистит.

2.Сода за хляб
Най-често, содата се препоръчва за намаляване нивото на киселинност в стомаха. След известно време киселинността отново се повишава, всички неприятни усещания се връщат и „лечението” трябва да започне отначало. Нужно ли е да се казва, че само лекарите могат да понижат киселинността в организма и то в болнични условия и понякога в реанимация? Правейки това у дома със сода, е равносилно на самоубийство.

3.Кислородна вода
Още едно достъпно средство за обработка на рани и за елиминиране на заболяванията на храносмилателната система според интернет източниците и народните вярвания. Ако обаче потърсите разяснения от експертите, можете да откриете следното: кислородната вода има най-силните окислителни свойства. Това означава, че първо, тя разрушава и микробните клетки и другите клетки в тялото.

И второ, тя е изключително токсична, когато се приема вътрешно. Използва се в гнойната хирургия, когато трябва бързо и ефективно да се премахне умиращата тъкан.

При поглъщане причинява изгаряния на лигавиците на устата и гърлото. И това, което постъпи в стомаха, бързо се абсорбира в кръвта. Там кислородната вода засяга клетъчните мембрани, причинявайки тяхното унищожаване. С прекомерна вяра в това „чудотворно” средство, токсичният шок, острата бъбречна недостатъчност и дори смъртта са гарантирани.

4.Керосин
С какво е толкова страшна ангината, ако след изплакване на гърлото с керосин се развият тежко отравяне с повръщане и диария, постепенна чернодробна недостатъчност, изгаряне на лигавицата и оток на ларинкса? И за това керосинът дори не е задължително да се погълне, той напълно се абсорбира през лигавицата!

При проблеми с потентността керосинът действа не по-малко радикално: в повечето случаи тези проблеми изчезват заедно с всякаква потентност. В изключителни ситуации може дори да се стигне до ампутация на орган.

5.Брезов катран
На това средство се приписват редица полезни свойства: той отстранява токсините и лекува рака. Приемайте го вътрешно – и живейте сто години!

Уви, няма да живеете. Самият брезов катран съдържа най-мощните токсини и канцерогени. Но с негова помощ отравянето, ускоряване процеса на метастазиране или причиняването на рак на черния дроб могат да бъдат лесни. Единственият въпрос е, необходимо ли е?

В интерес на истината трябва да се отбележи, че в дерматологията се използва брезов катран за решаване на различни кожни проблеми, но само като част от състава на специални медицински шампоани, мехлеми и сапун!

6.Уринотерапия
С този красив термин се назовава лечението с урина. По тази тема са писани една дузина книги, обясняващи какво лекарство „произвеждаме“ в нашето тяло. Би могло да се нарече чудо: сам произвеждаш лекарството – сам се лекуваш с него.

Само ако беше толкова просто! Разбира се, човешката урина се състои предимно от вода, но във водата е “тайната”. Урината съдържа урея, амоняк, хормони, които вече са използвани от организма, соли на тежки метали, а в някои случаи дори и патогенни микроби, ацетон и други вещества. От всичко това, с помощта на бъбреците и процеса на уриниране, тялото бърза да се отърве. То не се нуждае от тях повече!

Но последователите на народните методи на лечение упорито продължават да връщат обратно в тялото си всичките тези отрови, а след това се чудят защо бъбреците им започват да отказват. Лечението с урина на отворени рани не само не насърчава тяхното изцеление, но и предизвиква загнояване.