НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Китайски метод за засаждане на картофи за невероятна реколта

Китайски метод за засаждане на картофи за невероятна реколта

0
Китайски метод за засаждане на картофи за невероятна реколта
Китайски метод за засаждане на картофи за невероятна реколта

Китайски метод за засаждане на картофи за невероятна реколта

От векове Китай отглежда главно ориз. Днес продуктът номер едно за страната са картофите.

И това благодарение на нов подход към отглеждането на тази култура. Китайският начин за засаждане осигурява по-голям добив и улеснява грижите за това растение.

Въпреки че, страната е една от най-големите на планетата, значителни площи са заети от планински вериги. Основното население на страната е съсредоточено в определени региони. Затова се брои всеки квадратен метър от почвата, подходящ за земеделие.

Растението се поръсва с пръст с добавянето на материали, които осигуряват достъп на въздух. По време на растежа се добавят слоеве почва. Картофите се засаждат много дълбоко.

Китайският метод за засаждане позволява да използвате по-малка площ. Не е необходимо да плевите и загърляте. Картофите се нуждаят от по-малко поливане, а колорадският бръмбар по-трудно достига до листата.

При този метод леглата се правят много дълбоко. Използвайте сортове, характеризиращи се с висок добив.

Размерът на картофите трябва да бъде, колкото на средно голямо яйце. Съхранявайте картофите при ниски температури (не повече от 15 градуса). Преди засаждане се поставят в топло помещение при включена лампа. Трябва да станат зелени и да покълнат.

Част от вътрешността се отстранява и се намазва с пепел (за да се избегне гниене).

Диаметърът на дупката трябва да бъде най-малко 70 сантиметра. В нея се поставя картофът и се засипва със смес от почва, тор или компост и суперфосфат.

Почвеният слой върху картофа трябва да бъде не повече от 10 сантиметра. Останалата част от ямата остава празна.

Изчакайте, докато растението достигне височина 15 сантиметра и досипете почва върху растението. На повърхността трябва да останат не повече от 5 сантиметра от храста.

Когато достигне 20 сантиметра, отново посипете растението, оставяйки на повърхността само най-горните издънки.

В резултат на това дупката напълно ще се запълни и около растението се образува малък хълм. Всеки път трябва да добавяте не само почва, но и от същата смес, която сте използвали по време на засаждането.

Поливайте веднъж седмично. Периодично добавяйте калиева сол и птича тор. Разхлабвайте почвата.

Достатъчно е да посадите чесън между редиците и колорадският бръмбар ще стои далеч.

Друг материал, който е подходящ, е сламата. Осигурява добър достъп до въздух и вода. С този пълнеж картофите растат много бързо.

Основното нещо – навреме да разхлабите почвата. Обилно поливане трябва да се извършва само по време на цъфтежа. В допълнение, можете да премахнете някои от пъпките, за още по-голям добив.