НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Всичко, което една жена трябва да знае за мамографията!

Всичко, което една жена трябва да знае за мамографията!

Всичко, което една жена трябва да знае за мамографията!
Всичко, което една жена трябва да знае за мамографията!

Всичко, което една жена трябва да знае за мамографията!

Д-р Бен Джонсън: Написах книга за жените “Тайната на здравите гърди”, защото ние, като медицинско общество, постоянно изискваме от жените да правят мамография и така ставаме причина за рака на гърдата. Мамографията причинява рак на гърдата. Жените не бива да си правят мамография излишно. Това е ясно написано в научната литература.

Днес, ако една жена отиде при своя гинеколог, тя има право да откаже мамография, защото причинява рак на гърдата. Това не е животоспасяващо. Ако прекалено често правите мамография, рискът от рак се увеличава с 4%.

Tай Болинджър: Единственият технически начин за откриване на рак на гърдата е да предизвикате самото му развитие.

Д-р Бен Джонсън: Разбира се, това е брутална терапия; първо, унищожаваме женските гърди и ги излагаме на радиация, която по-късно става причина за рак.

Жените под 50 години са податливи на 52%. Това означава, че 52 е доста близо до 50, нали!

Тай Болинджър: Да.

Д-р Бен Джонсън: Около половината. Това означава, че при половината от жените, които имат рак на гърдата, няма да бъде открит. Това е ужасен тест. Но има много по-добри начини. Подобен тест кара жените да се чувстват неудобно. Също така, този тест причинява рак на гърдата.

Тай Болинджър: Той открива раковите клетки на 50% и причинява самия рак. Казахте, че има по-добри начини. Какви са най-добрите възможности за откриване на рак на гърдата?

Д-р Бен Джонсън: Има още 2 подходящи варианта. Ако нещо ви притеснява, преминете през ултразвуково изследване. Това е анатомичен тест. Мамографията също е анатомичен тест.

Ултразвуковото изследване ще покаже не само наличието на тумора, но и неговото съдържание. Можете да видите къде има калций и къде се движи кръвта, защото в случай на тумор, кръвният поток се увеличава. Например, чувствителността към ултразвука е около 80%. Това е много повече, отколкото при мамографията.

Но, ако говорим за превенция на болестта, то тогава термографията със сигурност ще бъде най-добрият начин. Инфрачервена термовизионна камера. Нищо не докосва жена. Нищо не унищожава гърдите й. Няма лъчи, предизвикващи рака.

Топлината, която хората отделят, се нарича инфрачервена. Има инфрачервени лъчи, визуални и ултравиолетови лъчи. Така че, това е инфрачервеният спектър на светлината, който очите ни не виждат, но който камерата открива. Военните разработиха специално оборудване, което им позволява да виждат хората през нощта, поради факта, че те излъчват топлина.

Тай Болинджър: Очила за нощно виждане?

Д-р Бен Джонсън: Очилата за нощно виждане са инфрачервени очила. Затова ние ги използваме като медицински метод за откриване на лезии в гърдата.

Дълго преди появата на тумор, раковите клетки вече съществуват в тялото. Вероятно 8-10 години преди образуването на тумора в тялото се намират ракови клетки. Отначало 2 клетки, 4 клетки, 16 клетки, 144 клетки и т.н. Този процес отнема около 8 години, докато туморът нарасне до 1 см. и може да бъде открит чрез ултразвуково изследване. Но е твърде късно. Тъй като 1 см. тумор означава 1 милиард клетки.

Когато тази цифра достигне един милиард, това означава, че раковите клетки вече са засегнали лимфната и венозната системи и разпространяват раковите клетки в тялото. Следователно мамографията не може да ви спаси живота.

Това не е ранна диагноза. Това е лъжа, която се разпространява и звучи така: “Ранното откриване на рак спасява живота. Трябва да си направите мамография.”

Тай Болинджър: Точно така.

Д-р Бен Джонсън: Твърдението е вярно. Ранното откриване на рака наистина спасява живота. Но мамографията не е ранно откриване, вече е твърде късно. И тогава мамографията само изостря ситуацията, като увеличава раковите клетки. Затова причиняваме на тялото повече вреда, отколкото полза, когато си правим мамография.