НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечение с йод: Помогнете на цялото си тяло да бъде здраво

Лечение с йод: Помогнете на цялото си тяло да бъде здраво

0
Лечение с йод: Помогнете на цялото си тяло да бъде здраво
Лечение с йод: Помогнете на цялото си тяло да бъде здраво

Излекувайте тялото си с помощта на йод!

Суха кожа, постоянно падаща коса, чупливи нокти, подуване, подпухналост на лицето, мътен поглед, прекомерна умора, сънливост, сълзене и др. – всички тези симптоми са признаци на недостиг на йод в организма.

Доказано е, че ако в тялото има достатъчно йод, очите блестят и има постоянно усещане за бодрост! Опасността от липса на този микроелемент в тялото е голяма, защото не само външния вид, но и хормоналната система е свързана с функцията на щитовидната жлеза. При децата установяването на йодния дефицит е по-лесно – не могат да се концентрират върху изпълнението на училищните задачи, уморени са, хленчат.

Помогнете на своето тяло и на тялото на децата си!

Хипотиреозата (намалената функция на щитовидната жлеза) далеч не е безобидна… Въпреки че се опитваме да добавяме йода към солта, както и към различните зърнени закуски и млечни продукти, това се оказва недостатъчно!

Да започнем с теста – преди лягане, направете три ленти йод – по 10 см – от външната страна на дясната ръка (предмишницата). Първата линия трябва да е най-отчетлива, втората – по-бледа, третата – най-бледа. На сутринта погледнете тези ленти. Колко от йода е абсорбирала кожата ви?

 • Ако тялото е усвоило само най-бледата лента, това означава, че йодът е достатъчен в организма, но се погрижете да го приемате чрез храната с цел профилактика особено през есенно-зимния период.
 • Ако няма и следа от бледата и средната лента, тялото се нуждае от йод.
 • Ако всички 3 следи по кожата са изчезнали на сутринта – трябва да внимавате!
 • Ако всичките 3 ленти са видими – не се ласкайте, може би щитовидната ви жлеза вече не може да работи в нормален режим.

Предупреждение към тези, които страдат от хипертиреоза – ако страдате от повишена раздразнителност, изпотяване, раздразнителност, когато правите такъв тест, сърцебиенето ви ще се увеличи, така че тази практика не е за вас!

Лечение:

 • 1-ва вечер – очертайте мястото с йод с размерите на дланта си на десния си крак (пред крака)
 • 2-ра вечер – очертайте мястото на левия крак
 • 3-та вечер – очертайте мястото на дясната ръка
 • 4-та вечер – очертайте мястото на лявата ръка – това е най-натоварващата доза, защото е най-близо до сърцето
 • 5-та вечер – очертайте левия си крак
 • 6-та вечер – десния си крак
 • 7-ма вечер – лявата си ръка

Много е просто, най-важното е да не се объркате! Не можете да пропуснете нито една вечер! Ако пропуснете някое от вечерите,  само след 2 седмици, започнете отново с пробата.

Прилагам тази процедура в продължение на 15 години, всяка есен и зима. През лятото процедурата не е препоръчителна!

Рецепти с йод (но не комбинирайте тези рецепти с горната процедура)

При гинекологични заболявания и възпаления

 • Намажете кожата на корема (долната част) с йод – приложете обикновена йодна решетка, 3-5 вечери последователно.
 • Няколко капки йод в малко количество вода (мляко) – за стомашно-чревни заболявания.

При натъртвания и навяхвания

Нанасяйте йодна решетка върху мястото на увреждане в продължение на няколко дни подред.

Инхалации с йод (ако нямате алергия към този микроелемент!)

Отворете флакон с йод, вдишайте дълбоко изпаренията с всяка ноздра (4-5 пъти на ден) – просто не доближавайте носа си веднага след отваряне на флакона.

При болки в гърба

Смесете 1 ч. л. йод и 1 ч.л. лимонов сок. Натопете памучен тампон в тази смес и нанесете по целия гръб. След 3-4 часа помолете някой близък да ви огледа. Местата, където йодът е избледнял, са изтощени! Те трябва да се мажат с тази смес, докато гърбът вече не ви боли.

Бял йод

В бутилка йод поставете няколко таблетки аспирин и ще получите бял йод, с който да мажете кожата си. Това е за тези, които не искат да ходят с кафяви петна, причинени от йодната решетка.

Вижте още: Тази смес с алое помага при проблеми със зрението

Йодната решетка се прилага само през нощта. Ако я правите през деня, тогава не излизайте на улицата и избягвайте течения.