НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА С този трик тоалетната ви винаги ще бъде чиста

С този трик тоалетната ви винаги ще бъде чиста

С този трик тоалетната ви винаги ще бъде чиста
С този трик тоалетната ви винаги ще бъде чиста

С този трик тоалетната ви винаги ще бъде чиста

Почистването на тоалетната е едно от най-малко любимите домакински задължения, но въпреки факта, че нямаме особено желание да се захващаме с тази задача, знаем, че това трябва да се направи.

Поддържането на тоалетната чиста и без микроби е изключително важно за благополучието на цялото ви семейство, но кой казва, че не може да опростим тази задача? Вместо да инвестирате в скъпи почистващи продукти, пълни с тежки химикали, защо не изпробвате следното домашно почистващо средство за тоалетна? То ще неутрализира миризмите, ще елиминира бактериите и ще направи миризмата на тоалетната свежа.

Ето какви съставки са ви необходими:
160 гр. сода за хляб
60 мл. лимонов сок
1/2 оцет
1 кислородна вода
15-20 капки, каквото и да е ароматно масло

Приготвяне:
Смесете содата за хляб и лимоновия сок в малка купа. В отделна купа смесете кислородната вода и оцета. Добавете тази смес към сместа от сода и лимонов сок. Накрая добавете ароматното масло по ваш избор.

Вземете лъжица и направете полусферични форми. Поставете ги на пергаментна хартия, за да изсъхнат. Тези топки се сушат поне 4 часа, но ако не бързате, по-добре ги оставете за една нощ. Когато са напълно сухи, ги съхранявайте в херметично затворен стъклен буркан близо до тоалетната.

Когато дойде време да почистите тоалетната, просто използвайте приготвеното средство. Можете да правите това 2-3 пъти седмично.