НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 7 начина да се приближите до Бог и да подобрите живота си

7 начина да се приближите до Бог и да подобрите живота си

0
7 начина да се приближите до Бог и да подобрите живота си
7 начина да се приближите до Бог и да подобрите живота си

7 начина да се приближите до Бог и да подобрите живота си

Вие не сте сами, но може би сте се отдалечили от Бог.

Трябва да намерите начини да получите повече от живота си и да отделите време, за да се съсредоточите върху духовната трансформация.

Ето някои гарантирани начини да се приближите към вашия Създател.

1.Уединение
Когато сте близо до други хора, лесно можете да се изгубите в кръговрата на техния живот. Всички те имат истории за разказване. И вие имате какво да споделите. Искате да говорите, да се смеете и да се забавлявате.

Слушате техните оплаквания, триумфи и изпитания. Такива човешки взаимоотношения са необходими за вашето психично здраве, но ако наистина искате да прекарвате повече време с Бога, трябва да отделите време за Него и само за Него.

Когато взаимоотношенията с даден човек са важни за вас, прекарвате време само с този човек. Вашите взаимоотношения с Бога са същите.

Десет минути всеки ден, прекарани в тишина с Бога, могат да направят огромна разлика.

2.Пост
Постенето не е свързано само с прескачане или ограничаване на приема на храна за определен период от време. Постенето по духовни причини означава съзнателен избор да се лишите от неща, които имат власт над вас за определен период от време.

Можете да отстраните клюките, нездравословната храна, социалните мрежи, новините за знаменитости, електрониката и козметиката от живота си. Можете да се откажете от тях за половин ден, седмица или месец.

3.Молитва
Много хора използват молитви, които намират в интернет или в молитвени книги. Много от тях са поетични или изпълнени с красива проза.

Дори простото четене на думи може да ви вдъхнови. Тези молитви са красиви, но понякога те не са това, от което се нуждаете. Когато чувствате, че молитвите не предават вашите емоции, трябва да използвате собствени думи.

Това също ще ви помогне да се доближите до Бога. Вместо да разчитате на посредник и да търсите красиви думи, изказвайте мислите си. Кажете какво мислите, чувствате или искате.

Отворете душата си и споделете доброто, лошото и грозното.

Въпросът е да говорите директно с Бога. Не задържайте емоциите си.

4.Признайте и се покайте
В историята има един съвършен човек и Той бе разпънат преди 2000 години. Вие не сте Него, така че спрете да се преструвате или да се държите така, сякаш сте съвършени. Не е така. Вие сами разбирате това. И Бог знае това.

И двамата знаете къде сте направили грешка. Вместо да се опитвате да го скриете или да се преструвате, изповядайте се пред Бог. Той вече знае какво сте направили, а пазенето на тайни или опит да направите това е сигурен начин да се отдалечите от него.

Вие неизбежно ще се провалите в бъдеще. Това просто означава, че трябва да признаете и да се опитате да станете по-добри.

5.Бъдете търпеливи
Никой не обича да страда. Хората обичат да живеят комфортно и щастливо. Понякога обаче ще откриете, че сте най-близо до Бога в най-лошите си времена. В крайна сметка Той винаги е с вас.

Можете също да се обърнете към Бога чрез страданията на другите. Когато помагате на тези, които изпитват болка или нужда, вие правите света по-добро място. В тези моменти Бог ще бъде с вас и вие ще можете да усетите Неговото присъствие.

6.Очаквайте
Хората са обсебени от резултатите. Те не искат да прекарват месеци на здравословна диета и да тренират редовно, за да свалят няколко килограма. Те избират диета или хапчета.

Хората не искат да работят и да спестяват пари, за да си купят добра кола или къща. Те искат някой просто да им даде парите точно сега. Светът обаче не работи по този начин.

Нужно е време. Ако искате Бог в живота си, трябва да бъдете търпеливи. Семената, които Той е посял в живота ви, се нуждаят от време, за да пораснат и да цъфнат.

7.Гледайте и слушайте
Бог знае как да използва хората и събитията, за да прави невероятни неща. Бог не оставя неонови надписи над Своята глава, така че да виждате Неговото присъствие и не използва гръмотевици и мълнии, за да се появи.

Ако искате да прекарвате повече време с Него, трябва да Го търсите. Той винаги е с вас, просто не го забелязвате.

Щом го чуете, трябва да слушате това, което Той казва. Хората не винаги обичат да слушат Бога. Той е склонен да задава сложни или неприятни въпроси.

Хората ще се чувстват по-добре или ще направят нещо, които ще им донесат лична слава, отколкото да стъпят в калта и да следват Божията воля. Ако мислите, че Бог не ви е говорил, може би защото не сте го слушали.

Ако искате да подобрите връзката си с Бога, трябва да направите повече място в живота си за Него. Няма смисъл да си създавате образ на святост или съвършенство. Вместо това, вярвайте, че Той ще ви приеме точно такива, каквито сте и ще ви помогне да станете човека, който Той винаги е искал да ви види.