НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки ден

7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки ден

7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки ден
7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки ден

7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки ден

Основната причина, поради която морковите се считат за една от най-здравословните храни, е защото съдържат в изобилие бета каротин, витамин А, С, К и В, както и много други минерали като калий, желязо, калций, магнезий, манган и фосфор. Благодарение на високото съдържание на витамин А, морковите са от жизненоважно значение за здравето на очите. Морковите помагат за подобряване работата на червата, както и подсилват имунната система.

Защо трябва да пиете сок от моркови всеки ден:

Предотвратяват рака
Според последните проучвания, 100 грама моркови съдържат около 33% витамин А, 9% витамин С и 5% витамин В 6. Всички тези витамини помагат в борбата срещу свободните радикали, а това означава, че консумацията на сок от моркови може да предотврати развитието на рак.

Подсилват имунитета
Хората определено трябва да започнат ежедневно да пият сок от моркови, тъй като това ще подобри имунната им система и ще ги предпази от различни болести и разстройства.

Бустер на витамин А
Когато консумираме моркови, пигментът, известен като бета-каротин, се превръща във витамин А, който ни помага да поддържаме отлично зрение и също така предпазва очите ни от различни здравословни проблеми.

Получавате вашия антиоксидантен заряд
Морковите съдържат каротеноиди, които действат като антиоксиданти, като по този начин се борят със свободните радикали и забавят процеса на стареене.

Регулират нивата на холестерола и кръвната захар
Както вече споменахме, морковите имат способността да понижават холестерола в кръвта и да регулират нивата на кръвната захар, така че пийте сок от моркови всеки ден. Освен това, консумацията му ще ви помогне да увеличите секрецията на жлъчката и да горите мазнините.

Здраво сърце
Консумацията на моркови може да ви помогне да премахнете плаката от артериите, стимулирайки кръвообращението. Не забравяйте да пиете сок от моркови всеки ден, за да подобрите сърдечно-съдовата функция.

За блестяща кожа
За да имате здрава и красива кожа, определено трябва да включите морковите в ежедневната си диета, тъй като те са богат източник на калий, който предотвратява деградацията на клетките. Не забравяйте да пиете сок от моркови всеки ден, ако искате да предпазите кожата си от сухота, както и да намалите белезите, петната и да подобрите тонуса на кожата.

Пийте много вода, спете 8 часа на ден, и най-важното, спазвайте балансирана диета.

loading...