НАЧАЛО ЗДРАВЕ Притиснете тази точка и вижте какво ще се случи с тялото ви

Притиснете тази точка и вижте какво ще се случи с тялото ви

Притиснете тази точка и вижте какво ще се случи с тялото ви
Притиснете тази точка и вижте какво ще се случи с тялото ви

Тази точка ще ви помогне да облекчите стреса, да се отпуснете и да предотвратите развитието на здравословни проблеми!

Най-хубавото при акупресурата е, че можете да я прилагате сами, тъй като не изисква медицинско или експертно внимание. Масажът чрез притискането на определени области на тялото, наречен още акупресура, облекчава болката и подобрява цялостното ви здраве.

За да бъдем по-конкретни, акупресурата не само намалява болката, но и облекчава гаденето, замаяността, главоболието и т.н.

Ето кои са предимствата от масажа на тази точка:

1) Сърцебиене.

Когато сте под стрес или сте притеснени, усещате неприятно и ускорено сърцебиене. Въпреки, че това не е животозастрашаващо, това състояние може да бъде много неприятно. В тази статия ще ви разкрием как можете да нормализирате сърдечния си ритъм, като прилагате натиск върху точка, известна като „Море на спокойствието”.

Тази точка се намира в централната част на гърдите и се смята, че допринася за емоционалното равновесие. Тя може да ви помогне да се съсредоточите и да се отпуснете.

Смята се, че тази практика не само помага за облекчаване на стреса и тревожността, но също така може да бъде ефективна при хора с:

  • депресия,
  • хронична умора,
  • хормонален дисбаланс,
  • тези, които са в период на възстановяване след травма или операция.

2) Стомах.

Експертите твърдят, че масажирането на точката ще ви помогне да създадете „движение”, което ще подобри процеса на дишане и ще облекчи състоянието ви.

3) Енергиен канал.

Тази точка се намира на една от най-важните меридиани (енергийни канали), която свързва сърцето, черния дроб и панкреаса.

Вижте още: Как остеохондрозата е свързана с общото здравословно състояние?

Точката е много полезна за лечение на главоболие, безсъние, коремни проблеми и проблеми с храносмилането. Всички тези проблеми са причинени от стрес.